S-a lansat calendarul Bisericii Ortodoxe pe anul 2017

S-a lansat calendarul Bisericii Ortodoxe pe anul 2017

Biserica vrea să sprijine tinerii bolnavi de cancer
Transferuri și numiri de preoți în zona Roman
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, invitat la hramul Bisericii „Sfântul Gheorghe”

 

calendar-ortodox-2017Marți, 22 noiembrie, la sediul Arhiepiscopiei Romanului, a avut loc lansarea oficială a calendarului creștin ortodox pentru anul 2017, în prezența Înalt Preasfințitului Ioachim Băcăoanul, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului.

IPS Ioachim a prezentat noutățile pentru anul viitor, făcând pe această cale un apel către credincioși să-și procure calendarele de la parohiile de care aparțin ori de la magazinele autorizate ale Arhiepiscopiei, pentru a evita eventualele induceri în eroare ce pot fi produse de calendarele tipărite fără verificarea și aprobarea Sfântului Sinod. IPS Ioachim a mai precizat că la întocmirea calendarului lucrează o comisie care nu fixează sărbătorile „la întâmplare”, ci acestea sunt orânduite funcție de fazele Lunii.

Calendarul apare în trei forme: cea clasică, tip foaie, pentru înrămat sau prins pe perete, cea în file și tip carnet. O premieră pentru acest an este faptul că, pe lângă sărbătorile legale în care nu se lucrează, calendarul precizează inclusiv pentru anul 2018 care sunt perioadele în care nu pot fi oficiate cununiile religioase.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!