Ruşii vin la Roman

Dimensiune text

Ambasada Rusiei în România a solicitat acceptul pentru desfăşurarea unei activităţi pe data de 6 mai, la monumentul ostaşilor ruşi din cimitirul Eternitatea din Roman, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la victoria armatei sovietice în cel de-al doilea război mondial. Reprezentanţii Ambasadei Ruse îi vor omagia pe eroii sovietici şi vor depune coroane de flori la monumentul din cimitir. „Vom fi foarte atenţi la toate detaliile, vom monitoriza şi vom face ca toate activităţile să se desfăşoare conform reglementărilor în vigoare. Vom veghea, împreună cu celelelte instituţii cu care suntem implicaţi, la organizarea a acestui eveniment, la buna desfăşurare a activităţii”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, având în  vedere relaţiile încordate dintre România şi Rusia din ultima perioadă.

Pe 6 mai vor fi organizate activităţi la toate monumentele din judeţul Neamţ.


COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Alex 5 ani

    Rușii au desființat aproape toate cimitirele ostașilor care au murit pe front în fostul spațiu sovietic încălcând convențiile internaționale cu privire la protecția mormintelor ostașilor.

  • Domnulei Horga ,in articol se arata ca monumentul se afla in cimitir,iar daca santeti un FAN al monumentelor mergeti in cimitirul Eternitatea si intrebati paznicul unde este monumentul eroilor sovitici,dupa care vizitati acest monument si pastrati un moment de reculegere pentru cei ce au cazut la datorie in infrangerea hoardelor fasciste ce au invadat teritorile noastre, ucigand milioane de oameni nevinovai.
    Meditati asupra acestui lucru in aceasta zi,importanta pentru poporul sovietic.

  • victor 5 ani

    ALEXA – COMUNISTA – STALINISTA. HUOOOOOO !