Prima paginăPolitica

Ruletă rusească la parlamentare

Dimensiune text

ptămîna aceasta se vor purta ultimele negocieri pentru candidaturile pe colegiile din județ și se vor schimba șefii instituțiilor deconcentrate. În Neamț, trei colegii nu au încă nici un candidat.

 

 

Comitetul Executiv al PSD a validat, vineri, candidaturile pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie. Voturile alegătorilor vor fi cerute, din partea PSD, de cinci candidați. Senatorul Ioan Chelaru mai vrea un mandat pe același Colegiu 2, deputatul Ioan Munteanu mai cere o dată votul alegătorilor din Colegiul 5, Liviu Harbuz va candida pe colegiul 3, pentru Camera Deputaților, Ionel Arsene va fi reprezentantul USL-ului în colegiul 7 la deputați, iar Vlad Marcoci speră că va fi votat a deputat de alegătorii din colegiul 2.

În cadrul USL trebuie să-si mai stabilească candidaturile cei de la UNPR, pe Colegiul 8 – Camera Deputaților și Colegiul 3 Senat. „Săptămîna viitoare vom stabili candidații, dar este sigură candidatura lui Marian Enache. Pentru cel de-al doilea colegiu vom vedea. Oricum, nu contează cît de repede se împart colegiile, ci rezultatele obținute”, a afirmat Culiță Tărîță, președinele UNPR Neamț.

PNL va avea candidați în colegiul 6 la Camera Deputaților și Colegiul 1 la Senat, în timp de colegiul 4 deputați va reveni conservatorilor, fiind propus un candidat de la centru. Pînă la această oră este certă doar candidatura lui Dorinel Ursărescu, pe colegiul 6 Camera Deputaților. „În cursul săptămînii viitoare se va discuta și despre candidaturile pentru celelalte două colegii. Colegiul 4 va reveni colegilor din Partidul Conservator”, a precizat Dorinel Ursărescu, președintele PNL Neamț.

Tot săptămîna viitoare se vor schimba și șefii instituțiilor deconcentrate din județ. Lista cu noii șefi a fost pusă pe masa șefilor USL la întîlnirea de la Murighiol, liderii din teritoriu cerînd imperativ ca schimbările să aibă loc pînă la debutul campaniei electorale.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • sorin 8 ani

    bravo domle….dupa experienta Vacaru, acum organizatia PNL Roman va trebui sa il sustina pe Cazan….asta s-o crezi tu domnule Ursarescu