Prima paginăSport

Roxana Perie și Ionuț Cozma, învingători la naționalele școlare

Dimensiune text

Roxana Perie (foto) și Ionuț Cozma au trecut cu brio examenele de la Campionatul Național Școlar de Atletism, desfășurat sîmbătă și duminică în arena „Iolanda Balaș Soter” din București. Cei doi, elevi la Liceul cu Program Sportiv Roman, au luat medaliile de aur în proba de aruncare a ciocanului.

 

Roxana, sportivă pregătită de antrenorul Lucică Cucoș, a avut o cea mai bună încercare de 56.28 metri, cu 28 de centimetri mai bună decît a rivalei sale Bianca Fazecaș, de la LPS Oradea. În aceeași probă, au obținut rezultate notabile alte două atlete reprezentante ale școlii romașcane de aruncări. Andreea Pal (Grupul Școlar „Vasile Sav”) s-a clasat a patra, iar Beatrice Lucaci (LPS) – a cincea. Tot în concursul feminin, dar la aruncarea discului, alte două medalii au fost obținute de Mihaela Asmarandei (Grupul Școlar „Vasile Sav”) și aceeași Roxana Perie. Mihaela, sportivă pregătită de Carmen Iederan, ar fi dorit să urce pe prima treaptă, dar încercarea sa de 42,29 metri i-a ajuns doar pentru medalia de argint. Roxana a încheiat concursul pe locul al treilea.

În competiția masculină a ieșit în evidență Alexandru Ionuț Cozma, elevul antrenorului Emilian Floroiu, care a devenit campion național la aruncarea ciocanului, cu o cea mai bună aruncare de 52,74 metri. Cristinel Olărașu (Grupul Școlar „Vasile Sav”) s-a clasat pe poziția a treia, cu 51,03 metri, iar Leonard Vătămănelu (LPS) a ocupat locul al patrulea. La săritura în înălțime, Tiberiu Venghiac (Grupul Școlar „Vasile Sav”) a terminat concursul pe locul al cincilea, cu o săritură de 1,94 metri, la fel ca și medaliatul cu bronz, dar realizată din mai multe încercări.

Următorul concurs atletic cu participare romașcană va fi Campionatul Internațional al României, din 8 iunie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0