Prima paginăSport

Roxana Perie şi Carla Sescu sunt campioane naţionale

Dimensiune text

Cele două sportive romaşcane au triumfat la Campionatul Naţional de Atletism al juniorilor I.

Roxana Perie şi Carla Sescu sunt, din nou, campioane naţionale. Au luat medalii de aur la întrecerile Campionatului Naţional de Atletism rezervate categoriei juniori I (sportivi născuţi în 1995 şi 1996), competiţie desfăşurată în Bucureşti, în zilele 20 şi 21 iunie. Ambele sunt pregătite de antrenori emeriţi, Lucică Cucoş şi Emilian Floroiu, aflaţi mereu într-o dispută care duce la rezultate mari, atât pentru Roman, cât şi pentru România.

Roxana a învins în proba de aruncare a ciocanului, cu o cea mai bună aruncare de 56,14 metri, reuşită din cea de-a patra încercare. Perie s-a remarcat şi prin constanţă în cadrul concursului. A mai aruncat de trei ori peste 55 de metri, 55,90 metri în ultima încercare, având doar o încercare nereuşită. Tot Roxana a mai luat o medalie, de bronz, la aruncarea discului, 40,78 metri. Era cât pe ce să o obţină şi pe a treia, la aruncarea greutăţii. Eleva lui Lucică Cucoş, cu dublă legitimare la Liceul cu Program Sportiv şi Clubul Atletic Roman, s-a clasat pe locul al patrulea în ultima probă menţionată, cu 10,02 metri.

Carla, eleva lui Emilian Floroiu şi tot cu dublă legitimare LPS-CA, s-a impus în proba sa de bază: aruncarea discului. Cea mai bună aruncare a sa a fost măsurată şi omologată la 46,15 metri. Carla este încă junioară II, anul de naştere fiind 1997. În concurs a mai avut încă o aruncare de 45,19 metri, cu care lua tot medalie de aur, plus două de peste 41 de metri.

Alte rezultate bune, spre foarte bune, au mai realizat Beatrice Lucaci (LPS) – locul al patrulea, cu 43,53 metri, la aruncarea ciocanului, respectiv Marius Musteaţă (LPS) – tot locul al patrulea, dar la aruncarea greutăţii, cu o cea mai bună încercare măsurată la 15,51 metri, la 53 de centimetri de „bronz”.

Izabela Coşa (LPS) s-a clasat pe poziţia a opta la aruncarea ciocanului. Remus Fechetă (LPS) a fost al nouălea în aceeaşi probă. În fine, Alexandra Calistru, sportivă născută în 1999 şi elevă a profesoarei Elisabeta Baciu, a alergat în probele sale favorite, 400 metri şi 800 metri. În prima s-a clasat a 19-a, iar în cealaltă pe locul al 12-lea.

La naţionalele juniorilor I au participat 449 de atleţi, de la 106 cluburi.

COMENTARII

WORDPRESS: 0