Prima paginăSport

Roxana Perie a stabilit record național la aruncarea ciocanului

Dimensiune text

Eleva antrenorului Lucică Cucoș a aruncat 63,78 metri la Grand Prix-ul juniorilor II n Carla Sescu s-a clasat pe locul I în concursul junioarelor III.

Roxana Perie, sportivă legitimată la Liceul cu Program Sportiv și Clubul Atletic Roman, elevă a antrenorului emerit Lucică Cucoș, a avut o evoluție de excepție la concursul Grand Prix de juniori II din București, prilej cu care a stabilt un record național la aruncarea ciocanului, la grupa sa de vîrstă, cu un rezultat de 63,78 metri, cu ciocanul de 3 kg. Roxana nu a ratat nici una dintre cele șase încercări, iar în patru dintre ele a aruncat peste 60 de metri, cea de a doua fiind cea mai valoroasă. În statisticile Federației Române de Atletism, Bianca Perie, sora sa mai mare, figurează ca deținătoare a recordului național la junioare III (69,66 metri), tot cu ciocan de 3 kg.

„Pentru Federația Internațională contează acest rezultat, al Roxanei, întrucît a fost obținut în concurs la junioare II. Roxana a mers foarte bine, ne bucurăm de record. La încălzire a aruncat și 65 de metri. Ne pregătim în continuare și așteptăm să vină primul concurs internațional. La sfîrșitul acestei săptămîni va fi Grand Prix-ul de la seniori, tineret și juniori I, iar în 2 iunie vor avea loc finalele naționalelor școlare, în care se va stabili cine va reprezenta România la Campionatul Balcanic, adică sportiva care va încheia pe locul I. Vor urma internaționalele României, naționalele de la tineret și Balcaniada”, a declarat Lucică Cucoș.

Tot pe locul I, dar la aruncarea discului, junioare III, s-a clasat Carla Sescu (LPS Roman), eleva antrenorului Emilian Floroiu avînd o cea mai bună aruncare de 38,76 metri, cu mai mult de trei metri față de cea a sportivei clasate pe locul secund. Carla s-a clasat a doua la junioare II. La juniori III, Marius Musteață (LPS) a fost al doilea la aruncarea greutății (14,49 m), iar Ana Maria Antal a ocupat locul al treilea la săritura în înălțime. De asemenea, au mai urcat pe treapta a doua a podiumului Beatrice Lucaci (LPS) – la aruncarea ciocanului, juniori II – și Cătălin Zaharia (CA), la aruncarea suliței.

COMENTARII

WORDPRESS: 0