Romașcanul Iulian Iancu, pe lista PSD la malul mării

Romașcanul Iulian Iancu, pe lista PSD la malul mării

 

iulian-iancuRomașcanul Iulian Iancu, parlamentar din 2004, în primul mandat deputat de Neamț, apoi în 2008-2016 parlamentar de Bacău, candidează pentru al patrulea mandat, dar de la Constanța.

Iulian Iancu deschide, în fapt, lista PSD pentru parlamentarele din Constanța – pentru o funcție în Camera Deputaților. Fost secretar de stat în Ministerul Economiei, acesta a fost propunerea Guvernului Ponta pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație al Agenției Europene pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare în Energie. În 2015, presa a dezvăluit faptul că numele lui Iulian Iancu apare în cablogramele Wikileaks, unde este descris drept „omul Gazprom”.

Iulian Iancu și Lucian Şova sunt cercetați penal în dosarul fostului judecător de la Curtea Constituţională, Toni Greblă. Ei sunt acuzaţi că, în perioada octombrie – noiembrie 2012, folosindu-se de funcţiile de conducere în PSD, ar fi intervenit pe lângă Horia Hăhăianu, pentru ca acesta, prin influenţa pe care o avea asupra managementului SC Energomontaj IEA – Sucursala Bucureşti SA (agent economic care derulează activităţi comerciale cu CNTEE Transelectrica SA), să suporte contravaloarea cheltuielilor de transport efectuate de SC Transmoldova SRL Oneşti pentru organizaţia Bacău a partidului, cu prilejul desfăşurării, în 17.10.2012, a unei deplasări electorale la Bucureşti (Bacău – Bucureşti şi retur), tarifele de piaţă practicate de societatea de transport fiind de 80 lei/persoană transportată. În acest context, SC Transmoldova SRL Oneşti ar fi facturat servicii de transport în cuantum de 10.000 lei cu TVA, precizează Mediafax.

Iulian Iancu a precizat, pe pagina sa de socializare, de ce a ales Constanța ca județ al continuării reprezentării românilor în Parlament: „Un prieten m-a întrebat astăzi «De ce Constanța?». Am vrut să îi răspund astfel: «Puțină lume știe că, dintre toate județele României, Constanța este singurul care poate fi transformat în capitala energiei curate din România. Astăzi, Constanța are deja peste 3.100 MW de energie curată, adică 25% din energia electrică a țării. Sunt cifre care acum poate nu spun mare lucru unora, dar care, prin proiecte bine țintite către constănțeni și turiști, se pot converti în mod miraculos: apă caldă, căldură, aer condiționat la prețuri mult mai mici decât astăzi, transport electric în localități și între stațiunile litoralului, locuri de muncă și un nivel de trai mai bun.» Mi-am dat seama însă că un răspuns atât de elaborat n-ar fi deloc apreciat, așa că i-am răspuns simplu – «de ce nu?»”.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0