Romaşcanul Emilian Pal lansează un nou volum de poezii

Romaşcanul Emilian Pal lansează un nou volum de poezii

Dimensiune text

 

emilian pal braille 02Emilian Pal, fost jurnalist al Ziarului de Roman, îşi lansează vineri, 24 iunie, un nou volum de poezii: „Dumnezeu ne iubeşte în Braille”. După volumul de debut, „Fortral”, pentru care romaşcanul a fost nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor – ediţia 2016, Emilian lansează, la ora 18, în clubul Terra Peutique din Roman, un volum cu 48 de poeme.

Conform autorului, volumul este tipărit într-un format DeLuxe, ediţie bibliofilă, cu supracopertă (dimensiune: 17×20 cm) şi semn de carte personalizat, şi include 48 de poeme noi cu un portret al autorului şi opt desene realizate de artistul plastic Maria PopArt.

„Dacă aş fi numerolog, aş spune că viaţa mea stă sub semnul cifrei 9. După «Direcţia 9», care a fost unul din artizanii volumului Fortral (volum care a reprezentat o surpriză pentru mulţi, inclusiv pentru mine), acum «Cetatea 9» este artizanul extrem de curajos al noului volum de poezii «Dumnezeu ne iubeşte în Braille». Sincer să fiu, după «Fortral», nu mai voiam să public pe hîrtie. Cu toate acestea, intenţia mea de a emigra definitiv m-a făcut să răbufnesc într-un volum căruia îi spuneam de adio şi pe care visam să-l public în străinătate. Cetatea 9 – prin editorul Daniel Marcu şi artistul plastic Maria PopArt – a crezut în scriitura mea când nici eu nu mai credeam şi, într-un gest sinucigaş, au pariat pe mine. Spun sinucigaş pentru că a investi într-un volum de poezie fără a scoate profit, fără a-ţi pierde integritatea şi a plăti drepturi de autor, e ca şi cum ai spune că unicornii există. Independent de asociaţii literare sau apartenenţe cenacliere, acest volum s-a transformat, în cele din urmă, dintr-un volum de adio, într-un volum al întoarcerii mele acasă. După cum bine a spus Daniel Marcu, această carte reprezintă sfârşitul unei vieţi şi începutul unui crez poetic”, a scris Emilian Pal pe poezie.ro, precizând că la lansare este invitată toată lumea.

Odată cu apariţia acestui volum, Asociaţia „Cetatea Nouă” lansează şi colecţia „Manifarte”, dedicată tuturor genurilor de manifeste artistice ale tinerilor creatori români din domeniile poezie, proză şi grafică.

Cu volumul „Fortral”, Emilian Valeriu Pal a obţinut, în 2014, Premiul naţional pentru debut „Traian T. Cosovei”.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0