Prima paginăRoman

Romașcanii vor primi apă curată

Dimensiune text

Apa furnizată după efectuarea lucrărilor care au impus sistarea pentru 24 de ore va fi dezinfectată în timp real de cele două stații de repompare.

 

Joi, între orele 0 – 24, romașcanii nu vor avea apă potabilă la robinete, furnizarea apei fiind întreruptă timp de o zi pentru devierea coloanei de apă care alimentează municipiul. Devierea coloanei de apă este obligatorie, deoarece aceasta trece pe sub un teren pe care compania Adeplast construiește o fabrică de materiale de construcții în Cordun.

Inginerul Cristian Buzdugan, șeful zonei Est a companiei județene Apa Serv, asigură romașcanii că, după reluarea furnizării apei, aceasta se va încadra în limitele de potabilitate și va fi tratată în stațiile de repompare. „Urmărim ca apa să se încadreze în limitele normale de potabilitate după reluarea furnizării către consumatori. Sursa de apă a Romanului are o calitate foarte bună, deci singurul tratament necesar va fi dezinfectarea cu clor, în cadrul stațiilor de repompare din zona Autogării și din zona fostului parc zoologic. Procedura de dezinfecție a apei prin utilizarea clorului lichid se va realiza permanent, din momentul reluării furnizării către consumatori„, a precizat Cristian Buzdugan.

Lucrările de cuplare a porțiunii deviate, precum și golirea, respectiv încărcarea treptată a rețelei de distribuție din municipiu, se vor desfășura timp de 24 de ore.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • seb 9 ani

    Halal titlu. Cititorii tocmai au aflat ca pana acum apa lor de la robinet era jegoasa, iar de acum inainte va face concurenta celei de izvor.?