Romașcanii vor avea zonă de picnic

Dimensiune text

Legea picnicului, intrată în vigoare din luna martie, prevede amenajarea de zone speciale pentru picnic pe domeniul public al statului sau al unităților administrativ teritoriale, precum și dotarea acestor zone cu utilitățile și facilitățile necesare. Intenția administrației locale de a amenaja spații speciale pentru picnic se va materializa începînd din acest an, romașcanii urmînd să aibă în curînd un loc special pentru grătare.

 

Zona de picnic ce va fi amenajată de administrația locală va fi situată în proximitatea Ștrandului Municipal, începînd de vara viitoare. „Am pregătit un proiect privind amenajarea unei zone de picnic în apropierea Ștrandului. Vom începe lucrările de amenajare din acest an, dar zona de picnic va putea fi disponibilă romașcanilor, cel mai probabil, din vara următoare„, a explicat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Deocamdată, unii dintre romașcani au început să facă grătare și picnicuri chiar în zona locuințelor proprii. Poliția Locală a împărțit deja primele avertismente și amenzi unor romașcani care au transformat zonele de lîngă blocuri în zone de picnic.

Tot în apropierea Ștrandului Municipal, administrația locală intenționează să amenajeze, după modelul iarmarocului nemțesc, zona numită „Ograda Căruțelor”. Vestitul iarmaroc nemțesc din Leipzig, cunoscut sub numele de „lipscănie”, era locul de comercializare a stofelor, pînzeturilor, mătăsurilor și postavurilor.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • gicu 8 ani

    Dupa alegeri urmeaza numai vraleli