Romaşcanii sunt invitați la întâlnirea națională „Mariapoli”

Dimensiune text

În perioada 9 – 12 iulie, va avea loc, la Roman, Mariapolis-ul naţional, organizat de „Mişcarea Focolarină”.

Anul trecut, Mariapolis-ul zonal, care a avut loc la Roman, a fost o reuşită, astfel că în 2015 s-a propus ca această întâlnire anuală a membrilor şi simpatizanţilor „Operei Mariei” din întreaga ţară să aibă loc în aceeaşi locaţie. Tema acestui Mariapolis este „Sfânta Euharistie – mister de comuniune”.

mariapoli06În fiecare vară, Mişcarea Focolarelor organizează întâlnirea „Mariapoli”, unde participanţii încearcă să trăiască 24 de ore din 24 cuvintele lui Isus, pentru a merita prezenţa sa în mijlocul lor, după cum spune versetul din Biblie: „Unde doi sau trei se adună în numele meu, sunt şi eu prezent în mijlocul lor”.

Romanul va fi un oraş care va prinde viaţă, timp de câteva zile, prin participarea persoanelor de diferite confesiuni, vârste, naţionalităţi şi situaţie socială, dar şi prin prezenţa lui Dumnezeu în mijlocul unei comunităţi. În program sunt prevăzute momente de reflecţie şi de împărtăşire a experienţelor de viaţă în care diversitatea este primită şi valorizată. Tema principală va fi „Sfânta Euharistie – mister de comuniune”. Nu vor lipsi plimbările, ieşirea la iarbă verde, momentele de destindere şi sportul.

Punctul de întâlnire a participanţilor va fi Colegiul Tehnic „Danubiana”. Programul începe joi, 9 iulie, ora 9.30 şi se va finaliza duminică, 12 iulie, ora 14.00. Costuri de participare pentru întreaga perioadă: adulţi – 170 lei; tineri, adolescenţi şi copii – 120 lei; copii până în 8 ani – 60 lei. Avansul este de 50 lei, care se plăteşte la responsabilii locali. Familiile cu mai mult de doi copii beneficiază de reduceri.

Mişcarea Focolarelor sau Opera Mariei este o organizaţie internaţională, o mişcare laică din Biserica Catolică ce promovează idealurile de unitate şi de frăţie universală. În fiecare an, Mişcarea ţine exerciţii spirituale locale, denumite Mariapolis-uri, unde membrii şi nou-veniţii se adună să discute despre Mişcare şi spiritualitatea acesteia.COMENTARII

WORDPRESS: 0