Romaşcanii sunt datori vânduți la Fisc

Dimensiune text

După prima jumătate a anului, societăţile comerciale şi persoanele fizice din Roman aveau datorii către Fisc de 12.010.463 de lei. Cei care au adunat datorii către bugetul de stat s-au trezit că au conturile bancare blocate.

Sute de agenţi economici din Roman aveau, după primele şase luni ale anului 2015, datorii foarte mari către bugetul general consolidat, datorii care însumează 12.010.463 de lei.

Cele mai mari datorii erau înregistrate către bugetul de stat, respectiv 6.850.001 lei, dintre care cea mai mare datorie era de 1.099.037 de lei.

La bugetul asigurărilor sociale de stat, contribuabilii din Roman au rămas restanţieri cu 3.611.010 lei, cea mai mare restanţă fiind de 1.652.031 de lei.

Obligaţii de plată restante sunt şi către bugetul asigurărilor de sănătate. Aici, debitorii din Roman au adunat datorii de 1.195.207 lei, cu cel mai mare debit de 407.322 de lei.

Către bugetul asigurărilor de şomaj, agenţii economici mici şi mijlocii din Roman au strâns datorii de 354.245 de lei, cu acelaşi fruntaş ca şi către celelalte bugete, cu o restanţă de plată de 205.275 de lei.

Pentru unii restanţieri s-au acordat înlesniri la plată, dar pentru cea mai mare parte dintre debitori s-a început procedura de executare silită.

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ, poprirea conturilor bancare este cea mai utilizată formă de executare silită. Această procedură se desfăşoară până la stingerea creanţelor fiscale, inclusiv a dobânzilor, penalităţilor de întârziere sau majorărilor de întârziere.COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • dan 5 ani

  dati si cateva exemple. sa vedem pe cei care se dau mari antrepenori si afaceristi, dar nu sunt in stare sa isi plateasca taxele. dar se considera mari vedete in oras…

 • george praga 5 ani

  bravo DAN adevarat zici.pe strada si in localuri toti sunt patroni si mari afaceristi dar in realitate nu au nici 5% din valoarea unui TARAN CU SAPA care munceste si isi plateste datoriile la primarie an de an. patroni ca acestia distrug economia in tara noastra.cu stima si respect pt echipa ZIARUL DE ROMAN.

  • habar nu aveti cat este de greu sa ai o firma ! habar nu aveti cat este de greu sa dai salarii la angajati. o birocratie vesnica si taxe aberante. angajatii sunt pregatiti si scolarizati execrabil si vor salarii imense dar ei sunt vai de capul lor si nu stiu nimic sa faca. in aceste conditii vine dan si geoge socialisti si comunisti convinsi si ma indeamna sa dau bani la stat si drepturi la angajati . nu observati ca banii colectati sunt utilizati aiurea ? pentru ce sa platesc ! inchid si ii dau pe toti afara sa vad de unde bani la buget ? numai firmele platesc bani la stat! restul ii cheltuie ! de la noi din sectorul privat se strang toti banii ! suntem sufocati de taxe si hartii ! vreti sa disparem din viata voastra pentru ca nu platim birurile la fisc ! o sa disparem dane si george si-o sa vedem cine ramane ! sunteti inculti economic si profani !

   Comentariu moderat de către Admin!