Prima paginăRoman

Romașcanii se alătură proiectului social „Adoptă o familie”

Dimensiune text

Proiectul este inițiat de preotul Mihăiță Popovici (foto) și constă în sprijin material și moral acordat unui copil, unui bătrân sau unei familii nevoiașe.

 

 

Proiectul „Adoptă o familie”, inițiat de parohul Bisericii „Precista Mică” din Roman, Mihăiță Popovici, care are ca scop ajutorarea familiilor aflate în dificultate, are ecou. „Câteva familii s-au gândit să se alăture acestui proiect și m-au contactat. Din discuțiile purtate cu acestea am aflat că unele și-au exprimat dorința de a sprijini un copil, altele un bătrân sau o familie. M-am bucurat să văd oameni entuziasmați de proiect și dornici să acorde sprijin moral și financiar unor semeni de-ai noștri mai puțin norocoși. Sunt convins că, în scurtă vreme, primelor familii «adoptatoare» li se vor alătura și altele„, spune preotul Mihăiță Popovici, parohul Bisericii „Precista Mică”, inițiatorul proiectului.

Acesta își propune ca, în postul Paștelui, să definitiveze lista cu familiile care se vor implica în proiect, precum și lista de persoane și familii care vor reprezenta grupul țintă al proiectului. „Vom face o întâlnire cu toate persoanele care vor face parte din proiect, pentru studierea pe larg a cazurilor pe care acestea le vor susține„, a spus preotul Popovici.

Dorința de a implica oamenii cu posibilități în acțiuni directe vine din experiența de până acum a preotului Popovici. „Ne-am gândit la acest tip de ajutorare pentru ca oamenii să gestioneze fără intermediari drama unor copii, a unor bătrâni sau chiar a unor familii întregi. De multe ori, oamenii ajută pe cei nevoiași printr-o sumă de bani pe care o dau preotului cu dorința expresă ca aceasta să meargă către o persoană sau o familie, fără să vadă suferințele celor pe care îi ajută. Ori, cunoscându-i direct, intervenția este mai eficientă, iar satisfacția este mai mare„, spune preotul Popovici.

Preotul Popovici speră că, prin acest proiect, romașcanii îi vor sprijini pe cei nevoiași nu doar ocazional, ci, chiar, pe termen lung. „Este bine de știut că noi vom monitoriza relațiile care se stabilesc între cei care ajută și cei care sunt ajutați și vom interveni atunci când, din varii motive, susținerea este întrerupă„, spune preotul Popovici.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ben 8 ani

    Foarte bun acest proiect,toti Romascani cu dare de mana, ar trebui sa mearga in cartierul fabricii , si sa adopte cate o familie cu cati mai multi puradei.