Romaşcanii nu vor avea apă noaptea

Dimensiune text

Măsura are drept scop refacerea rezervei de apă din rezervoarele de acumulare.

 

 

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Roman a anunţat că, începand cu data de 15 februarie, în intervalul orar 00.00 – 05.00, va fi redusă semnificativ presiunea apei potabile din municipiul Roman pentru refacerea, pe timp de noapte, a rezervei de apă din rezervoarele de acumulare aparţinând companiei judeţene Apa Serv SA, până la revenirea la normalitate a nivelului în frontul puţurilor de la Pildeşti.
Menţionăm că, datorită secetei prelungite, nivelul pânzei freatice din captarea Pildeşti – Simioneşti a scăzut drastic şi nu face faţă alimentării cu apă a municipiului Roman în regim continuu şi constant. Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă asigurăm că facem toate eforturile pentru depăşirea situaţiei de fapt„, se precizează în comunicatul CLSU Roman.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 8
 • cristina 7 ani

  aloooooooooo! buna dimineata!.. cand am spus ca microhidrocentrala nu va avea un debit de apa suficient de mare pentru a produce electricitate… m-au luat la rost cei care le stricam afacerea… precum ca ei sunt fachiri si va face ca totul sa mearga la capacitatea ceruta… domnilor, primar si arhitecti… nu mai cheltuiti bani de geaba, pentru o epava!… acesti bani puteti sa-i folositi in alte scopuri: transport in comun(cu oameni seriosi si care le place in orasul in care mananca o bucata de paine), modernizarea stadionului „Moldova”,incepand cu intrarea principala, gardul din „jur-imprejur”, tribuna oficiala(nu cocalirea care se afla acolo), tribunele, portile de pe terenul aferent jocului de fotbal, pista de alergari(cum era odata in anii 60, la stadionul C.Nehoi),….. O cladire cu sala de concerte de muzica clasica, o sala de muzeu…(poate vreodata generatiile viitoare vor avea o altfel de viata, mai buna, mai civilizata… si vor respecta cu credinta trecutul de cultura a romanului,… se vor bucura si ei, daca nu cei de azi, de urmasii lor care au lasat ceva in urma…).. si multe altele care intereseaza populatia si cetatenii Romanului. opinia mea!

  • ionel 7 ani

   las’ ca face cinematograf cu apa in groapa …
   cheltuie banii nostri aiurea.
   strada stefan cel mare e valurita din prima, cuza voda la fel. Ce fel de lucrari sunt astea?

 • cristina 7 ani

  vor

 • smith 7 ani

  Dupa ce ca e scumpa apa , o mai si luati … De ce atatea investitii ? Am auzit azi , cum ca la o batrana din Adjudeni , racordata tot la Apa Serv , i-a venit o factura de 5 mil lei vechi, cand s-a dus la banca sa plateasca factura , casiera i-a spus batranei sa nu plateasca acesti bani si sa stea apoi flamanda , i-a mai spus ca mai mult ca sigur compania de apa i-a umflat factura …
  Acu 2 saptamani lucratorii Apa serv au debransat cate sute de romascani , asa zis rau platnici , asta in toiul iernii , cand nu prea ai de unde aduce apa ,, apoi pentru a mai scoate niste bani , pe spatele prostilor , compania cere 1 mil de lei pentru rebransare , adica deschis robinetul….Si uite asa se scot piederile … calatoriile in Franta si primele enorme pe care le au sefii. Apoi am inteles de la tv ca , odata cu investitiile cu bani europeni , Apa serv este nevoita sa scumpeasca pretul apei….deci de fapt consumatorul suporta investitiile lor , furtunele alea de plastic , si tot asa … Prosteala nu ?

 • Vladimir 7 ani

  Este bine sa avem in vedere si alte elemente legate de alimentarea cu apa a locuitorilor. Ma refer la posibilitatea ca aceasta apa , scumpa si insuficienta , sa fie dramatic afectata de posibilele exploatari ale gazului de sist din locatitati apropiate zonei Romanului , situate in jud. Vaslui , la cca 30 km de Roman. Conform specialistilor , aceste exploatari vor afecta grav panza freatica pe o raza foarte mare , printre altele fiind afectate orase chiar mai indepartate , ca Bacau sau Onesti. In anii din urma doar locuitorii din zona Barlad aveau probleme cu Chevron (vorbesc de zona Moldovei) , dar intre timp firma Chevron (careia dl. Basescu ii face o intensa campania favorabila) face prospectiuni si aduce materiale si in comunele Bacesti si Pungesti {mai apropiate de zona Roman) , precum si altele ceva mai departate (Perieni, de ex). Barladenii nu au stat cu mainile in san si au organizat proteste ample. Cred ca si romascanii pot face ceva pentru a veni in sprijinul localitatilor vasluiene mentionate mai sus , pentru ca pericolul infestarii apei cu produse petrolifere ii vizeaza si pe ei.

 • ionescu 7 ani

  Cea mai scumpa apa din tara , e la neamt . Panza freatica e scazuta nu din cauza exploatarilor gazelor de sist ( inca nu ) ci din cauza ca apa serv s-a preocupat sa puna conducte noi de plastic ,si acu a vazut ca trebuie sa mai adanceasca , puturile de captare , sa se adune mai multa apa . daca ar fi forat la mari adancimi , s-ar fi rezolvat problema , sunt izvoare subterane , si rezerve de apa curata , imense , un studiu recent arata ca Romania sta pe un baz imens de apa potabila , si ca ne aflam pe retea de izvoare si chiar rauri subterane foarte mari .Imi doresc ca Apa serv sa dea faliment , toata lumea , nu isi mai permite apa lor scumpa , care jumatate e aer , si invarte apometrele in bataie de joc . sper ca iulie sa nu mai scumpeasca apa asa cum se preconizeaza , pentru ca vom iesi in strada si ne vom manifesta . s-a zis cu prosteala.

 • popovici 7 ani

  Dl primar ar trebui sa tina cu romascanii , nu cu apaserv .

 • unu 7 ani

  Astia de la Apa serv ne pun penalitati peste penalitati si nu sunt in stare sa rezolve problemele la retelele de apa….De vineri seara curge apa intr-un bloc de pe Roman Musat in zona spitalului vechi,au facut sapaturi ca sa zica ca isi fac treaba dar nici pana in ziua de azi ei nu au rezolvat prob si ei ne pun pe noi la plata…..Dar persoanele avariate cine le despagubeste?? Daca ei nu sunt in stare sa rezolve o prob in 4 ZILE!!!!!! si pe langa asta mai zic ca sunt chemati din timpul lor liber si ca duminica nu lucreaza…..RUSINE SA LE FIE!!!! DE CE NIMENI NU II TRAGE LA RASPUNDERE????