Prima paginăSocial

Romașcanii, invitați să participe la marșul pentru autostrăzile A7 și A8

Romașcanii, invitați să participe la marșul pentru autostrăzile A7 și A8

Dimensiune text

 

Sâmbătă, 19 mai, este așteptat să aibă loc cel mai amplu marș de protest împotriva deciziilor de la nivel național de a tot amâna realizarea autostrăzilor ce leagă Moldova de vestul sau sudul țării. În luna august a anului trecut, două ONG-uri din Iași, aceleași care organizează și protestul din această săptămână, au mai încercat să atragă atenția autorităților, mobilizând câteva zeci de mașini, motocicliști și TIR-uri și parcurgând ruta Iași – Tîrgu Neamț – Târgu Mureș, reușind să obțină aprecierea unui număr însemnat de cetățeni. Acum, la protestul de sâmbătă sunt așteptați să participe cetățeni din toate județele Moldovei.

Primarul Lucian Micu a făcut un apel public la romașcani, pe pagina sa de Facebook, ca cei care doresc să sprijine această acțiune să se alăture marșului, cu atât mai mult cu cât cetățenii județului Neamț se vor putea întâlni cu coloana din Iași, Botoșani și Suceava la sensul giratoriu de la Horia: „Sâmbătă, 19 mai, are loc cel mai mare marș de protest motorizat, cu scopul de a-i determina pe reprezentanții Guvernului, Ministerului Transporturilor şi ai CNAIR/CNIR să nu mai amâne construirea autostrăzii A8 Iași – Târgu Mureș și a autostrăzii A7, pe ruta Ploieşti-Suceava. Coloana auto și moto la care participă toate localitățile din Moldova va avea o joncțiune și la Roman, unde județele Iași, Suceava, Botoșani și Neamț se vor întâlni la ora 09.30 la giratoriul de la Horia și vor pleca spre București. La ora 12.00 se va face joncțiunea la Tișița când marșului li se vor alătura participanții din județele Vaslui și Galați. Protestul este organizat de Asociaţiile civice «Împreună pentru A8» şi «Moldova vrea autostradă», dar cred că este și de datoria noastră, a romașcanilor, să sprijinim această acțiune, ce nu-și dorește decât ca cei de la centru să-și țină promisiunea făcută de peste un deceniu – că vor oferi șansa Moldovei să se dezvolte. Personal, în calitate de cetățean al acestei țări, dar și ca primar al unui oraș pe care îmi doresc să-l modernizez, susțin acest protest și vă invit și pe dumneavoastră, funcție de posibilități, să ne alăturăm marșului, să arătăm decidenților că Romanul contează, că Romanul și Moldova merită să aibă o infrastructură care să ne permită să atragem investiții și investitori”.

Programul evenimentului stabilit de organizatori include două coloane de mașini, care vor pleca din Iași și care se vor întâlni în județul Vrancea, la Tișița.

Sâmbătă, 19 mai, ora 7.00, plecarea se va face din Piața Unirii din Iași, iar deplasarea se va face în două coloane de autovehicule (autoturisme, motociclete, camioane, furgonete, autocare etc). Prima coloană are stabilit următorul traseul: Iași (07.00 Piața Unirii) – Tîrgu Frumos (08.30, se face joncțiunea cu coloana de la Botoșani) – Roman (09.00 Rond Castel Apă – E85, se face joncțiunea cu coloana de la Suceava și Tîrgu Neamț) – Roman (09.30 – Rond Horia, se face joncțiunea cu coloana de la Piatra Neamț) – Bacău (10.30) – Adjud (11.30) – Tișița (12.00 – 12.30). Cea de-a doua coloană are stabilit următorul traseu: Iași (07.00 Piața Unirii) – Vaslui (08.30) – Crasna (09.00, se face joncțiunea cu coloana de la Huși) – Bârlad (10.00) – Tecuci (11.00, se face joncțiunea cu coloana de la Brăila și Galați) – Tișița (12.00 – 12.30). Ambele coloane se vor regrupa la Tișita, după care la ora 13.00 se va pleca grupat către București, pe traseul: Focșani – Râmnicu Sărat – Buzău – Urziceni – Voluntari – București. Sosirea în Capitală este aproximată pentru ora 17.00, iar la intrarea în oraș se va face joncțiunea cu grupurile de susținători din București.

„«Împreună pentru A8», «Moldova vrea autostradă» și Camera de Comerț Iași invită la marșul motorizat spre București din 19 mai 2018 toți reprezentanții partidelor politice din Moldova, care simt românește și care își doresc ca această regiune să se dezvolte economic! Dorim ca prezența politicienilor moldoveni să e fără lozinci de partid și să reprezinte un semnal, către Guvernul României și Parlament, că Moldova s-a săturat de ignoranța celor care au condus România în ultimii 28 de ani fața de această regiune românească!”, au precizat reprezentanții Asociației „Împreună pentru A8” pe pagina de socializare.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Florin 3 ani

    Bani cheltuiti aiurea, propaganda electorala. Vedeti-va de treaba, nici o autostrada nu va trece prin Roman….