Prima paginăSocial

Romașcanii, invitați la Picnic în Parcul Municipal, pe 18 august

Romașcanii, invitați la Picnic în Parcul Municipal, pe 18 august

Dimensiune text

 

Sub deviza „Tot Romanul iese la Picnic”, administrația publică locală îi invită pe romașcani și nu numai la o zi de duminică petrecută în aer liber, în Parcul Municipal. Primăria municipiului Roman organizează, în ultimii trei ani, periodic astfel de activități, cu scopul de a le oferi romașcanilor mai multe posibilități de petrecere a timpului liber. Ultimul picnic în Parcul Municipal a fost organizat pe 21 iulie, când câteva sute de oameni au preferat să-și petreacă ziua pe pături, hamace sau scaune de picnic în natură.

„Este vară, este soare, avem un parc minunat și mulți dintre cei dragi s-au întors acasă, astfel că nu există un moment mai bun de a petrece împreună, din nou, la un picnic în Parcul municipal, la care Primăria municipiului Roman vă invită să luați parte duminică, pe 18 august. Continuăm tradiția ca, măcar de două ori pe an, în lunile mai călduroase, să vă invităm să «ieșim la iarbă verde» într-unul dintre cele mai mari și frumoase parcuri din Moldova, pentru a ne bucura de natură, dar și pentru a lega noi prietenii. Pentru cea de-a șasea ediție a picnicului în Parcul municipal, ce va avea loc pe parcursul zilei de 18 august, Primăria municipiului Roman a pregătit mai multe evenimente și activități care să fie pe placului unui număr cât mai mare de participanți, indiferent de vârstă.

Pentru cei mici am pregătit mai multe ateliere și două sesiuni în care voluntarii le vor citi povești, iar cu ajutorul unui nou voluntar – un «mega robot» va fi prezent pentru a-i fascina pe copii cu mișcările și tehnologia de ultimă generație. Cu ajutorul antrenorului de fitness Bogdan Huci, unul dintre cei care a sprijinit necondiționat toate activitățile de mișcare organizate de administrație, se vor organiza sesiuni de fitness în aer liber, mai ales că în Parc există o zonă dedicată acestei activități. Și iubitorii sportului pe două roți ni se alătură, astfel încât echipa de la MTB va fi pregătită cu sfaturi și câteva trasee cu obstacole pentru toți cei care au bicicletă, dar și echipamentul corespunzător. Un meci de fotbal la care se pot înscrie toți cei ce se simt în formă va fi organizat pe terenul cu gazon sintetic. Pentru iubitorii sportului minții, vom aduce mese de șah. Vom organiza și un concurs de întrecere cu bărcile cu vâsle pe lac.

Ca și la picnicul trecut, din luna iulie, în Parc vom amenaja un spațiu expozițional, dedicat iubitorilor de animale de companie, pentru a vă încuraja să adoptați câinii fără stăpân care locuiesc acum la adăpostul din Roman și așteaptă ca o familie să le ofere dragostea și, în schimb, să-și găsească «prietenul cel mai bun al omului». În foișorul de pe aleea principală se vor susține mai multe momente artistice, astfel încât toți cei care vor veni în Parc pe 18 august să se bucure de natură, de talentele locale și de spiritul romașcan”, au declarat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Conform oficialilor, Primăria municipiului Roman a început pregătirile și pentru organizarea unei noi petreceri în Ștrandul Municipal din cadrul Complexului Sportiv și de Agrement Moldova și, dacă vremea va fi propice, evenimentul va avea loc săptămâna viitoare – vineri, pe 23 august.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0