Prima paginăSocialTimp liber

Romașcanii, invitați cu pătura la picnic în Parcul Municipal

Romașcanii, invitați cu pătura la picnic în Parcul Municipal

Dimensiune text

 

Călcatul ierbii este interzis, însă duminică, 23 iulie, această regulă nu se va aplica, deoarece Primăria Municipiului Roman vrea să organizeze un picnic în Parcul Municipal. Romașcanii sunt invitați, cu mic cu mare, să vină în Parc, să se așeze pe bănci sau pe iarbă, să socializeze, să deguste din preparatele agenților economici locali și să asculte concertele susținute de artiștii romașcani.

Proiectul a fost lansat de primarul Lucian Micu, iar postarea referitoare la eveniment a strâns, în câteva ore, sute de aprecieri și a fost distribuită de peste 160 de persoane. „Primăria municipiului Roman îi invită pe romașcani la un picnic ad-hoc, un festival pentru întreaga familie! Duminică, 23 iulie, cetățenii sunt invitați să vină cu pături, hamace, pufi, saltele sau orice alte articole de picnic pentru a organiza împreună o zi de relaxare și divertisment în Parcul Municipal. Evenimentul se dorește a deveni o tradiție, Parcul oferind umbra copacilor și infrastructura necesară pentru a desfășura mai multe evenimente”, spun reprezentanții Primăriei.

Conform organizatorilor, ideea este ca parcul să se bucure de atenție, romașcanii să petreacă împreună, iar costul din partea administrației locale să fie minim. Toți romașcanii interesați să pună umărul la acest eveniment sunt invitați să se alăture. Agenții economici vor vinde preparate făcute la grătar, iar cântăreții locali vor cânta în foișor. „Pentru cei care nu vor veni cu bucate de acasă, agenții economici romașcani le vor oferi produse la grătar, răcoritoare sau cocktailuri, astfel încât evenimentul să încurajeze și economia locală. De asemenea, se vor organiza și tombole cu premii, câștigătorii putând pleca acasă cu saci de tipul Lazy Bag sau Lamzac, ce oferă numeroase posibilități de utilizare. În foișorul din Parc, artiștii locali, indiferent de vârstă, vor susține concerte. Îi invităm pe toți cântăreții din Roman să participe voluntar la asigurarea ambientului necesar pentru buna dispoziție a tuturor, iar cei interesați se pot înscrie la adresa de e-mail: evenimente@primariaroman.ro”, mai anunță Primăria Roman.

Tot de duminică, în Parcul Municipal se va derula un proiect cultural-educativ, ce a prins amploare în multe din orașele mari din țară, cel al promovării cititului. „În același timp, Primăria municipiului Roman lansează și proiectul Biblioteca Urbană, prin plasarea a două rafturi pentru cărți, în vederea încurajării lecturii. Regulamentul de funcționare este simplu: «Împrumută o carte, iar după ce ai terminat-o de citit o aduci înapoi! Dacă, totuși, vrei să o păstrezi, te rugăm să donezi o altă carte». În funcție de succesul acestei manifestări, conducerea Primăriei municipiului Roman intenționează să realizeze evenimente distractive, petreceri în aer liber sau proiecții de filme, și în alte locații din oraș”, mai spun reprezentanții Primăriei Roman.

Pentru luna iulie, în Roman se vor mai desfășura câteva acțiuni de divertisment. În perioada 28-30 iulie, în Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova” va avea loc în premieră un Tunning Fest, la care și-au anunțat prezența peste 100 de pasionați de automobile. Tot de pe 28 iulie va debuta și ediția din acest an a bâlciului tradițional, ce se va desfășura în Bazar.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0