Romaşcanii, în rugăciune la trecerea dintre ani

Dimensiune text

La răscrucea dintre ani, PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, s-a rugat împreună cu soborul de preoţi şi credincioşii din Roman, care au fost prezenţi, la miezul nopţii, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Ierarhul a oficiat o slujbă de Te Deum în cadrul căreia a citit rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu şi pentru binecuvântarea noului an.

În cuvântul său, PS Ioachim Băcăuanul a mulţumit celor ce au lăsat grijile acestei lumi pentru a petrece câteva clipe în rugăciune. „Important este cum ştim să folosim acest timp pe care Dumnezeu ni l-a dat să-l trăim. Dacă-l risipim în păcate, este un timp mort, dar, dacă îl folosim urmând învăţătura Sfintelor Evanghelii şi împlinind voia lui Dumnezeu, atunci timpul este un câştig pentru viaţa noastră spre dobândirea mântuirii”, a spus ierarhul.

PS Ioachim Băcăuanul a săvârşit prima slujbă din anul 2014 la Catedrala Arhiepiscopală. Cu acest prilej, ierarhul i-a binecuvântat pe credincioşi, dorindu-le un an nou cu sănătate, pace, linişte sufletească şi spor duhovnicesc.Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0