Romașcanii cer primăriei să-și poată programa căsătoriile online

Romașcanii cer primăriei să-și poată programa căsătoriile online

48 de copii s-au căsătorit cu dispensă
Jurnal de căsătorii
Jurnal de căsătorii

 

Anul trecut, Primăria Municipiului Roman a demarat campania denumită „Spune-ne ce să simplificăm!”, o inițiativă pentru debirocratizarea municipalității. În cadrul acestei campanii, s-a dorit implicarea locuitorilor orașului în actul de decizie și preluarea oricărei sugestii venite de la romașcani. Astfel, pe site-ul Primăriei Roman a fost lansată o secțiune specială, pentru a colecta propunerile venite de la romașcani pentru simplificarea procedurilor de lucru ale administrației publice locale.

„În 2016, am primit două mesaje, pe adresa de e-mail: simplificare@primariaroman.ro. Într-unul dintre ele ni s-a solicitat ca programările pentru cununia civilă să fie făcute online și să poată fi făcute și cu mai mult de zece zile înainte, iar în cel de-al doilea – ca timpul de eliberare a certificatelor de naștere pentru copiii născuți în străinătate să fie mai mic”, a afirmat primarul Lucian Micu.

De asemenea, începând cu 12 aprilie 2016, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor oferă tuturor cetățenilor posibilitatea de a se programa online, Romanul fiind cel de-al treilea oraş din ţară, alături de Iaşi şi Timişoara, unde este implementată această soluţie de programare online. Modul de programare poate fi accesat pe site-ul Primăriei Roman, iar solicitantul primește pe e-mail informaţii privind documentele ce trebuie să le prezinte, precum şi o confirmare a programării. 2.338 de persoane s-au programat online în 2016, iar în 2017 de la începutul anului şi până acum au apelat la programarea online 600 de persoane.

„Campania de debirocratizare continuă și în acest an și chiar facem apel la cetățeni să trimită pe adresa de e-mail: simplificare@primariaroman.ro orice idee, orice sugestie care poate însemna un acces mai facil al cetățenilor la serviciile publice”, a mai declarat primarul Lucian Micu.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!