Romașcanii au stat pe patul spitalului 437 de ani

Dimensiune text

Aproape jumătate din populația Romanului a trecut pe la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Cel puțin așa reiese dintr-o statistică întocmită de Direcția de Sănătate Publică Neamț. Deși numărul de internări a fost mai mic față de anul trecut, durata de spitalizare a fost mai mare, semn că bolile pacienților internați au fost mai complexe.

;

;

Astfel, de la începutul anului și până acum, la Spitalul Roman s-au efectuat 22.554 de internări, cu 2.000 mai puține față de anul trecut. În total, numărul de zile de spitalizare a fost de 159.481, adică 437 de ani. Scăderea numărului de internări a fost cauzată de faptul că, prin contractul-cadru de finanțare, spitalul a fost obligat să introducă o limită lunară de internări. Chiar și așa, cheltuielile cu medicamente au crescut.
Astfel, în primele 11 luni ale acestui an, spitalul a cheltuit, la capitolul medicamente, 3,6 milioane de lei, spre deosebire de anul trecut, când fondurile au fost de 3,4 milioane de lei.
Durata medie de spitalizare a fost de șapte zile, în creștere cu o zi față de aceeași perioadă a anului trecut.
Cheltuielile pentru un pat, care includ utilitățile, materialele sanitare și plata salariaților, s-au ridicat la 5.494 de lei, în vreme ce, pentru o zi de spitalizare, s-au cheltuit 22 de lei.COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Vladimir 8 ani

    Ati luat in calcul si anii bisecti sau centenari ?! !!!!!!!!! Bata-le focul de statistici!

  • ion 8 ani

    Mai fratilor,am stat o saptamana internat adus de urgenta cu salvarea.In salonul in care ma aflam toti cei 6″bolnavi” erau sanatosi tun si erau veniti ca sa-si aranjeze dosarele de pensionare pe caz de boala.Sa nu se creada ca nu se obseva acest lucru si ca toata lumea este proasta.Nu mai zic de rudele si cunostintele asistentelor ori a infirmierelor care isi faceau perfuzii si tratamente peste zi in salon.Alo,dom.director,matale stii despre aceste chestii?Mai spuneti de risipa din spital,imi vine sa rad.

  • romascan 8 ani

    Nu stiu cum e cu statistica facuta,dar la spitalul Roman se interneaza si bolnavii de pe la tara,chiar foarte multi,chiar majoritatea,avand in vedere si cate comune sunt.Dupa socoteala facuta ar rezulta ca un singur romascan ar fi stat anul acesta ,ca si cum au fost 437 de ani…Mai lasati-ne cu asemenea calcule ca nu merita ,nu ne impresioneaza si nici nu ne pun pe ganduri!