Prima paginăEconomie

Romaşcanii au golit magazinele de sărbători

Dimensiune text

Magazinele alimentare din zona standurilor din Favorit au fost nevoite să îşi dubleze stocurile de marfă pentru a face faţă cererilor.

Deşi puterea financiară de cumpărare a romaşcanilor nu mai este la fel de mare ca altă dată, totuşi, în perioada sărbătorilor, cel puţin magazinele alimentare îşi golesc stocurile. Dacă la o haină nouă se mai poate renunţa, de mâncarea tradiţională, mai variată decât de obicei, nu se lipseşte niciun om gospodar în această perioadă.

standuri2Cea mai mare aglomeraţie este la supermarketuri şi la depozitele alimentare din zona standurilor din Favorit. În special populaţia din mediul rural face cumpărăturile de aici, lucru devenit deja tradiţie. „În fiecare an cumpăr de aici, de Paşti şi de Crăciun. Cu un drum le rezolv pe toate. Cumpăr şi haine, dacă am nevoie, de la etaj, iar la parter găsesc şi mâncare şi băutură. Cred că şi preţurile sunt un pic mai mici decât în altă parte”, spune Maria Mihnea, de 58 de ani, din Sagna.

Pentru a face faţă volumului mare de cereri din această perioadă, magazinele şi-au dublat stocurile de marfă. Cel mai bine vândute, ca în fiecare an, sunt prăjiturile, cozonacii, mirodeniile, vopseaua de ouă, baxurile de carne de pui, băuturile alcoolice şi sucurile.

La finalul zilei, o misiune foarte grea care le revine comercianţilor în această perioadă este să transporte la gunoi toate ambalajele de marfă rămase, care depăşesc cu mult cantitatea obişnuită.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ferenz 7 ani

    pai ce,nu stiati, asta este viata in zona moldovei,traiesc sa manance ca porci, tot taranul cand este sarbatoare isi umplu burtile cu mancare si pe urma ia drumul catre spital ,ca de,in timpul anului duc foamea.