Romaşcanii au din nou un post de radio: Roman FM, pe 106.6 MHz

Romaşcanii au din nou un post de radio: Roman FM, pe 106.6 MHz

Programul farmaciilor de Revelion
Marca „Sense” lansează o linie nouă în întreaga ţară
Ceartă pe bani, la ArcelorMittal Roman

 

romanfm 3Începând din această lună, romaşcanii au, din nou, un post de radio local – Roman FM. Postul de radio face parte din trustul de presă în care se regăseşte şi RomanTV, iar cine deschide radioul pe frecvenţa 106.6 MHz găseşte muzică pe toate gusturile, informaţii diverse şi ştiri locale despre ceea ce se mai întâmplă în urbea muşatină.

Roman FM a pornit de la o întâmplare fericită: doi băieţi pasionaţi de muzică – Alex şi Cătălin – au descoperit, în noiembrie 2015, un anunţ referitor la organizarea, de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), a unui concurs pentru alocarea mai multor frecvenţe radio locale.  „Cu ajutorul unor suflete tinere (Dana şi Gabriel, adică, oamenii deosebiţi fără de care n-am fi reuşit nimic din toate astea), s-a născut planul: «Să facem un radio local care să nu semene cu niciun alt post de radio care se prinde în zona Romanului». Să nu fim liniştiţi precum Magic-ul, să nu rulăm aceleaşi 50-100 de piese zilnic precum CHR-urile cunoscute (n.r. – contemporary hit radio), să oferim informaţie multă, dar concisă, să o dăm pe caterincă şi, mai ales, să ne adresăm oamenilor cu suflete tinere şi cu minţi deschise. Adică celor care reprezintă cu adevărat viitorul, celor care îmbrăţişează noul, celor care caută alternative şi care ştiu unde să le găsească. Am mers cu ideea asta la CNA, unde pentru frecvenţa 106.6 MHz se «băteau» nume grele din mass-media, de la Radio Vocea Speranţei şi Radio Trinitas până la Guerilla, Rock FM, Magic FM şi Impact FM. Și, spre surprinderea noastră, ideea a contat, alături de dorinţa de a pune bazele unui radio local”, povesteşte Alex Nistor, director de programe la noul post de radio RomanFM.

Acesta recunoaşte faptul că, pe lângă noroc, a urmat şi multă muncă. Mai exact, televiziunea s-a mutat în sediu nou, din subsolul Casei de Cultură într-o clădire modernă, cea de vizavi de Poliţie, iar atunci a început şi amenajarea redacţiei şi a camerei de emisie. Iar un radio fără oameni nu se poate, astfel încât, pe lângă tot ceea ce a însemnat tehnicul, s-a trecut la partea umană. Alex spune că uşa radioului este deschisă, larg, celor care vor să devină parte a echipei: „Încă mai căutăm, încă mai vrem să ne mărim familia de la Roman FM, dar nu-i o misiune uşoară asta. Cred că romaşcanii sunt timizi când vine vorba despre… vorbit deschis, în faţa unui microfon”.

RomanFM, la radio, pe Internet sau pe telefon

RomanFM poate fi ascultat şi online, pe romantv.ro/radio sau din aplicaţia TuneIN, care merge pe orice smartphone conectat la internet.

„Roman FM «dă blană» pe 106.6 MHz deja. Dimineaţa, de la 7 la 10, este Dinu, la «Romaneaţa». Sau «Roman-eaţa», cum zice el că ar trebui să fie scrisă denumirea, de fapt. De la 11 la 14 e «Restart» cu Alex, iar de la 15 la 18 e «Trafic FM» cu Cristian Galan, pe care-l ştiţi de la Roman TV, unde lasă «fără replică» invitaţii din emisiuni. Bine, Cristi e la mare acum, fericitul, aşa că pe spaţiul lui de emisie e muzică săptămâna asta. Seara de la 20 la 22 pregătim emisiuni de nişă. Joia asta, pe 7 iulie, a debutat «alt+Feel», cu Mircea Olteanu de la Roman Massive. E rock, e alternativ, e necomercial, e bun de tot. Mai ales că la petrecerile Roman Massive vin sute de tineri. Tot rock, dar vechi, o să avem marţea de la 20 la 22. Luni seara vom asculta muzica vremurilor de odinioară (de la Elvis la Ace of Base), iar miercuri seara vor fi câte două ore de hip-hop, într-o emisiune prezentată de cineva care ştie cu ce se mănâncă stilul. Vinerea şi sâmbăta, la ceas de noapte, e «Home Clubbing», cu seturi live făcute pentru cei care duc dorul muzicii de club adevărate. E o mare diferenţă între ce se ascultă acum în discoteci şi muzica de club adevărată. Mare de tot”, spune Alex.

Știri din oră în oră, la fix

Presă fără informaţii utile, dar, mai ales, fără ştiri, nu există, aşa că RomanFM se respectă şi oferă buletine informative, din oră în oră: „Avem şi ştiri. Locale, judeţene, naţionale, internaţionale. De toate, între 7 dimineaţa şi 7 seara, la ore fixe. Le prezintă Laura, Alexandra şi Andreea, trei fete deosebite. Cât despre muzică…  avem de toate, dar, mai ales, muzică proaspătă, abia scoasă din «cuptor». Aş putea spune fără emoţii că noi difuzăm piesele noi şi bune cu mult înaintea posturilor de radio şi de televiziune consacrate din România. 80% din playlist e alcătuit din muzica anilor 2016 şi 2015. 20% reprezintă muzică din 1960 şi până spre zilele noastre. A, şi primim ascultătorii în direct în emisiuni, la numărul de telefon 0786 796 100, cu condiţia să nu fie timizi, că n-au de ce. Pe scurt, Roman FM e un post de radio pentru romaşcani educaţi, deschişi la suflet şi la minte», spune unul din „creatorii” RomanFM.

RomanFM funcţionează pe aceeaşi frecvenţă pe care, timp de mai bine de 15 ani, a emis Radio Nord Est FM, dar care, din diferite motive, mai ales financiare, s-a închis, lăsând romaşcanilor doar posibilitatea de a asculta posturi naţionale. Cei care au pierdut vreo emisiune şi cei care vor să interacţioneze cu echipa singurului radio din oraş găsesc şi pe Facebook o pagină dedicată – Roman FM – 106.6 MHz.

romanfm 1

romanfm 2

romanfm 3

romanfm 4

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Într-adevăr Roman FM este unul dintre cele mai bune radio-uri din țară care în scurt timp a devenit foarte interactiv!

  • Un lucru bun.

    Felicitari si succes!

  • error: Content is protected !!