Prima paginăRoman

Romașcanii ar putea plăti taxe și impozite locale mai mari din 2013

Dimensiune text

Dacă actul normativ privind creșterea taxelor și impozitelor locale cu 16,05% va fi publicat în Monitorul Oficial până pe 31 decembrie, romașcanii vor plăti taxe și impozite mai mari de anul viitor. Întârzierea publicării actului normativ va conduce la creșterea taxelor și impozitelor locale abia din 2014.

 

 

Recent, guvernul a adoptat un act normativ privind creșterea taxelor și impozitelor locale cu 16,05%, respectând astfel prevederile Codului Fiscal, conform cărora, la fiecare trei ani, guvernul are obligația de a stabili procentul cu care trebuie modificate taxele și impozitele locale, în funcție de inflația înregistrată în cei trei ani precedenți. În funcție de momentul publicării acestui act normativ în Monitorul Oficial, romașcanii vor plăti taxe și impozite locale mai mari fie de la 1 ianuarie 2013, fie din anul 2014.

Aplicarea unei majorări de 16,05% a taxelor și impozitelor locale va fi obligatorie din anul următor celui în care decizia guvernului va fi publicată în Monitorul Oficial. Acesta este procentul minim cu care autoritățile locale trebuie să crească taxele și impozitele locale. Noi nu am mărit taxele și impozitele locale în ultimii ani, dar, din momentul în care ordonanța va fi publicată în Monitorul Oficial, ea va deveni obligatorie, stabilind, practic, nivelul minim al taxelor și impozitelor din fiecare localitate. Deocamdată, hotărârea nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Dacă va fi publicată după 1 ianuarie 2013, ea nu va putea fi pusă în aplicare retroactiv, deci majorarea taxelor și a impozitelor locale se va aplica abia din 2014. Dacă hotărârea va apărea în Monitorul Oficial înainte de data de 31 decembrie 2012, creșterea taxelor și impozitelor locale la Roman cu 16,05% se va aplica de la 1 ianuarie 2013. Nu vom aplica majorări de taxe și impozite peste acest nivel minim obligatoriu stabilit de guvern„, a explicat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • qsa 8 ani

  ERA DE ASTEPTAT .BINE CA V-AM VOTAT……

  • Pavel 8 ani

   Sa le multumim cu totii pentru aceasta crestere a taxelor si impozitelor celor de la USL… Sunt multumiti de ei cei care i-au votat? De ce nu au spus acest lucru inainte de alegeri? Cumva pentru ca erau constienti ca nu-i mai voteaza lumea!??

 • don pedro 8 ani

  De ce nu s-a spus acest lucru in campanie!!!Majorati si veniturile cu inflatia din ultimii 3 ani si atunci e OK!!

 • john 8 ani

  Primarul impreuna cu consiliul poate sa mareasca taxele pana la 16 % , , deci poate sa fie si 10 si 8 % etc. Faza e ca asa cum zicea Petre Roman , le marim taxele dar oare oamenii le vor putea plati . Imi pare bine ca nu am votat USL , parca presimteam ca sunt magari , oricum faza e ca acu’ au o supermajoritate in parlament , si nu e o majoritate fragila cum e era cu PDL la putere , si de acu sa vezi astia ce o sa puna biciul pe noi , vorba aia ” ce poate sa fie mai rau ca acu ? ” … ” sa ne jupuiasca de vii ” ; dle primar , majorati si dvoastra taxele cu 3 % si va votam pana in veci Amin.