Romașcani premianți la concursurile de matematică

Toți cei patru elevi romașcani care au participat la cea de-a XIV-a ediție a concursului interjudețean „Ștefan Dârțu”, desfășurat sâmbătă la Vatra Dornei, s-au numărat printre premianți.

 

 

Concursul de la Vatra Dornei încheie seria de concursuri organizate sub genericul „Matematica în Bucovina”, premianții fiecăruia dintre concursuri urmând a fi invitați la un „masters” al matematicienilor din nordul Moldovei.
Premianții romașcani sunt Tudor Bursuc, clasa a V-a, care a obținut premiul I cu punctaj maxim și care a obținut, deasemeni, premiul I la toate concursurile din serie, Radu Ghiță, clasa a V-a, mențiune la Vatra Dornei și premiul III la concursurile anterioare, Andrew Okukura, clasa a VI-a, premiul III la Vatra Dornei și la concursurile premergătoare, și Andrei Manolache, clasa a VII-a, premiul III, debutant în acest circuit. Toți cei patru premianți sunt elevi la Colegiul Național „Roman-Vodă”. „Toate aceste concursuri, reunite sub genericul «Matematica în Bucovina» sunt concursuri tari, care constituie o foarte bună pregătire a elevilor matematicieni înaintea olimpiadei de matematică„, a spus profesorul Mihai Gavriluț, care a însoțit grupul matematicienilor romașcani.


COMENTARII

WORDPRESS: 0