Romaşcani la naţionala de limba română

Dimensiune text

Ioana Ana Maria Leancă, de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, eleva profesoarei Liliana Moldoveanu, şi Alexandra Cojocaru, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, eleva profesoarei Mihaela Băltoi, au fost cele mai bune din judeţ la limba română la clasa a V-a şi, respectiv, la clasa a IX-a, şi vor face parte din lotul judeţului Neamţ la Olimpiada naţională de limba şi literatura română.

Pentru Ioana Leancă, aceasta a fost prima participare la un concurs important. „Înainte de concurs am avut emoţii, fiind prima participare mi-am dorit să dau tot ce pot eu mai bun. Recunosc că atunci când s-au afişat rezultatele am început să citesc lista de jos în sus. Sunt bucuroasă de rezultatul obţinut şi, în acelaşi timp, onorată de faptul că voi participa la olimpiada naţională”, a spus Ioana Leancă. „Ioana este un copil deosebit de talentat, care are şansa de a obţine un rezultat bun la concursul naţional. Este o mică artistă, care şi munceşte foarte mult. Pentru rezultatul obţinut ne-am pregătit două luni”, a spus profesoara Liliana Moldoveanu.

La Olimpiada naţională de limba română se califică doar câte un singur elev de la fiecare clasă, cel care a obţinut cel mai bun punctaj la faza pe judeţ. Cei mai mulţi dintre componenţii lotului judeţean provin din şcoli şi licee din Piatra Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 0