Prima paginăSocialEducatie

Romaşcani la naţionala de limba română

Dimensiune text

Ioana Ana Maria Leancă, de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, eleva profesoarei Liliana Moldoveanu, şi Alexandra Cojocaru, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, eleva profesoarei Mihaela Băltoi, au fost cele mai bune din judeţ la limba română la clasa a V-a şi, respectiv, la clasa a IX-a, şi vor face parte din lotul judeţului Neamţ la Olimpiada naţională de limba şi literatura română.

Pentru Ioana Leancă, aceasta a fost prima participare la un concurs important. „Înainte de concurs am avut emoţii, fiind prima participare mi-am dorit să dau tot ce pot eu mai bun. Recunosc că atunci când s-au afişat rezultatele am început să citesc lista de jos în sus. Sunt bucuroasă de rezultatul obţinut şi, în acelaşi timp, onorată de faptul că voi participa la olimpiada naţională”, a spus Ioana Leancă. „Ioana este un copil deosebit de talentat, care are şansa de a obţine un rezultat bun la concursul naţional. Este o mică artistă, care şi munceşte foarte mult. Pentru rezultatul obţinut ne-am pregătit două luni”, a spus profesoara Liliana Moldoveanu.

La Olimpiada naţională de limba română se califică doar câte un singur elev de la fiecare clasă, cel care a obţinut cel mai bun punctaj la faza pe judeţ. Cei mai mulţi dintre componenţii lotului judeţean provin din şcoli şi licee din Piatra Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0