Romaşcani în Topul 300 al celor mai bogați români

Dimensiune text

Revista „Capital” a publicat Topul celor mai bogaţi 300 de români, top realizat pe baza averilor pe care aceştia le înregistraseră la finalul anului trecut. Printre cei mai avuţi 300 de locuitori ai ţării se află şi personalităţi nemţene, a căror activitate este cunoscută la nivel naţional. 

Vasile BalcanInginerul Vasile Balcan, managerul societăţii Marsat, a intrat, pentru prima dată anul acesta, în Top 300 cei mai bogaţi români, realizat de revista „Capital”. Cu o avere estimată între 18 şi 20 de milioane de euro, el se află pe poziţia 270. Ca realizări importante în ultimii ani, Vasile Balcan punctează extinderea bazei de depozitare şi condiţionare cereale şi plante oleaginoase. După achiziţia Silozului de la Roman, Vasile Balcan a mai cumpărat silozul fostului FNC Roman şi mai multe staţii de condensare seminţe. De asemenea, a investit în construcţia unui bloc de locuinţe. „Din punctul meu de vedere, perseverenţa este cheia reuşitei şi faptul că nu am renunţat atunci când am dat de greu, pentru că au fost numeroase astfel de situaţii în ultimii ani. Dacă eşti consecvent şi finalizezi lucrurile începute, numai aşa poţi ajunge să ai realizările pe care ţi le-ai propus”, susţine inginerul Vasile Balcan.

Dan OstahieÎn Top 300, pe poziţia 42 se află nemţeanul Dan Ostahie, managerul companiei Altex, cu o avere estimată între 110 şi 115 milioane de euro. Compania controlată de Dan Ostahie a avut anul trecut o cifră de afaceri de 334 de milioane de euro, în creştere cu 30% faţă de 2013, şi un profit net de aproape un milion de euro. Pentru anul acesta, estimările arată că se va depăşi pragul de vânzări de 450 de milioane de euro. Compania are o reţea de 92 de magazine, dintre care 75 sub brandul Altex şi 17 sub brandul Media Galaxy. Dan Ostahie este şi un investitor în piaţa imobiliară, iar de curând a anunţat că investeşte într-o companie care să dezvolte software.

Mihai TarataFamilia Tărâţă se menţine în top 300, chiar dacă averea sa a scăzut la jumătate faţă de anul trecut. Se află pe poziţia 175, cu o avere situată între 30 şi 31 milioane de euro. Afacerile familiei Tărâţă au rămas în grija celor trei fii, George, Culiţă şi Mihai, după ce tatăl lor, Culiţă Tărâţă, a decedat în luna noiembrie a anului trecut.

 

 

SOVRomaşcanul Sorin Ovidiu Vîntu ocupă, anul acesta, poziţia 155 în Top 300 cei mai bogaţi români, cu o avere estimată între 35 şi 40 milioane de euro. Averea lui este compusă din mai multe active imobiliare, atât în ţară, cât şi în străinătate. De aproximativ un an de zile, Sorin Ovidiu Vîntu se află în libertate, după ce şi-a petrecut aproape zece luni în penitenciar, fiind condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

 

 

Aurel KoberUn alt nemţean care se află în top, cu o avere între 58 şi 60 de milioane de euro, este Aurel Kobër, din Piatra Neamţ, patronul companiei producătoare de lacuri şi vopsele Köber. Campania a înregistrat afaceri de circa 47 de milioane de euro anul trecut, cu 5% mai mult faţă de anul anterior. Omul de afaceri deţine două fabrici de lacuri şi vopsele la Piatra Neamţ şi o fabrică de centrale termice în localitatea Vaduri, cu aproximativ 500 de angajaţi.

 

 

Stefan VuzaNemţeanul cu cea mai bună poziţionare în top este Ştefan Vuza, cu o avere între 130 şi 135 de milioane de euro, care îl plasează pe locul 31. Originar din Piatra Neamţ, Ştefan Vuza îşi conduce afacerile din Cluj. Ştefan Vuza este cel care a fondat, în urmă cu 20 de ani, Grupul SCR (Serviciile Comerciale Române). El a construit, de-a lungul timpului, o carieră de antreprenoriat în industrie. Omul de afaceri a creat un grup format din 19 companii, împărţite în cinci divizii, cu o cifră de afaceri de 185 de milioane de euro în 2014.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • legionarul 5 ani

    nici o avere din lume nu afost facuta pe munca cinstita,ci prin specularea de moment a mai multor elemente ,cereri de piata ,cadru legislativ ,evaziuni fiscale evitarea platii integrale a impozitului ,etc si mai ales artificii contabile,cei in cauza cunosc multe dedesubturi ,un muncitor care isi castiga traiul cu puterea bratelor nu va face avere niciodata ,nici chiar cei ce lucreaza cu mintea ,nu se ajung ,doar daca apelezi la subterfugiile enumerate mai sus poti sa te ajungi ,care sant imorale si la limita legii ,si mai toti cei din top 300 vor respect ,sa fie in apropiere pupin curisti sa -i aplaude ca au fost mai smecheri decat restul ,dar din partea mea nu au nici o farama de respect eu consider ca sant niste pradatori care nu ajuta la dezvoltare si progres intr-o societate ci la o involutie si in mare parte sant cei mai responsabili dupa guvern la scaderea nivelului de trai si la pauperizarea majoritatii.