Romaşcani cu gusturi fine – bărci și mașini puternice

Dimensiune text

Șase romaşcani au declarat la Primărie că deţin bărci.

Cinci dintre ei sunt posesori de bărci cu motor, în timp ce un romaşcan a declarat că este proprietarul unei bărci fără motor. Cei care deţin o barcă cu motor trebuie să plătească un impozit anual de 210 lei, iar cetăţeanul care are în proprietate barca fără motor plăteşte 21 de lei pe an, dacă o foloseşte pentru pescuit şi uz personal, sau 56 de lei, dacă o foloseşte în alte scopuri.

Alţi 26 de romaşcani trebuie să lase sume frumoase la caseria Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale, din cauză că au maşini puternice. Conform legii, cei care au în posesie autoturisme cu o capacitate mai mare de 3.001 metri cubi trebuie să plătească un impozit care se calculează în funcţie de capacitatea cilindrică a acestuia, prin înmulţirea fiecărei grupe de 200 de centimetri cubi sau fracţiune din aceasta cu suma de 290 de lei. În unele cazuri, impozitul anual pentru o maşină ajunge şi la 5.000 de lei.

Acestea sunt singurele proprietăţi „excentrice” pe care le au romaşcanii, exceptând casele foarte spaţioase, pentru care impozitul pe clădiri este calculat în funcţie de numărul de metri pătraţi.


COMENTARII

WORDPRESS: 0