Romanvodiştii merg la faza națională a olimpiadelor școlare

Șase elevi romanvodişti s-au calificat la faza naţională a olimpiadelor şcolare. Cei şase elevi sunt: Ioana Hăisan (clasa a V-a, profesor Mona Agache), la disciplina educaţie tehnologică, Maria Cristina Andrici (clasa a IX-a, profesor Ana-Maria Stoica), Daiana Gabriela Gheorghian (clasa a IX-a), Baiadera Filareta Hălăngescu (clasa a X-a) şi Ioana Zaharia (clasa a XI-a), la disciplina latină, toate trei pregătite de profesoara Nicoleta Tudor, şi Adrian Panainte (clasa a XI-a, profesor Romeo Merfea) la disciplina astronomie şi astrofizică.

Pentru Ioana Hăisan (foto), calificarea la faza naţională a olimpiadei de educaţie tehnologică este prima reuşită notabilă din viaţa de şcolar. „A fost un drum lung, dar am muncit foarte mult pentru a ajunge aici. Este o disciplină aparte, pentru că vorbeşte despre case, despre planuri de construcţie şi reţele de utilităţi. Am ales educaţia tehnologică pentru olimpiadă deoarece mi s-a părut o disciplină interesantă, care abordează subiecte din viaţa de zi cu zi, şi am spus să încerc. M-a ajutat foarte mult şi doamna profesoară Mona Agache, cu care m-am pregătit în particular. Nu îmi este frică de faza naţională. Dacă voi învăţa serios, voi reuşi”, a spus Ioana Hăisan, cea mai mică dintre elevii romanvodişti participanţi la faza naţională a olimpiadelor şcolare.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • V.M 5 ani

    Felicitari acestor copii si profesorilor! Se stie ca nu intotdeauna concurenta este loiala in cazul acestor competitii, si ca la unele discipline sunt cativa elevi, iar la altele concurenta este foarte stransa.Eu cred ca nu numai acesti elevi trebuie sa fie evidentiati, ci se cei care participa la proiecte, activitati de voluntariat, concursuri, care castiga intreceri sportive, care scriu la revista scolii, care scriu poezii pentru o tema la clasa, etc. Sunt atatia copii de care nu se spune nimic, si atatia profesori minunati care stau in umbra! Consider ca acel profesor care deschide orizonturi spre cunoastere, care stimuleaza creativitatea, care da curaj unui elev sa se exprime, care il face sa se simta important, care da sens unor informatii, acela este o comoara! Orice pas spre succes, cat de mic, pe care il face un elev cu ajutorul profesorului sau, se numeste COMPETITIE CU EL INSUSI! Din aceasta competitie el trebuie sa iasa invingator!

  • elev 5 ani

    Dar Andrei Manolache unde este? Ieri parca era trecut in ziar ca participant la Nationala Chimie. Deja ati uitat doamna Postelnicu?