Romanvodiştii Eduard Iosif şi Adrian Daniel Ilieş vor fi premiați de Guvern

Dimensiune text

MECŞ va acorda burse de merit elevilor olimpici internaţionali care au câştigat medalii în acest an. Valoarea burselor este cuprinsă între 525 de lei şi 1.050 de lei.

Luni, 16 noiembrie, la ora 12.00, 99 de unităţi de învăţământ din ţară vor fi premiate pentru distincţiile obţinute de elevi şi profesori la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale. Festivitatea va avea loc la Bucureşti, la sediul Guvernului.

Cei trei nemţeni care vor fi premiaţi: Sabina-Giorgiana Fârţală (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) – argint la Olimpiada internaţională pluridisciplinară „Tuzmaada” din luna iulie, Eduard Iosif (clasa a a XI-a) şi Adrian Daniel Ilieş (clasa a X-a), ambii de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” din Roman – premiul I, respectiv premiul III, la Olimpiada internaţională a elenismului desfăşurată în luna septembrie. Vor fi premiaţi, totodată, profesorii care i-au pregătit: Elisabeta Cristea, pentru Olimpiada internaţională a elenismului, şi Florica Ionică, pentru Olimpiada internaţională pluridisciplinară „Tuzmaada”.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECŞ) va acorda burse de merit elevilor olimpici internaţionali care au câştigat medalii în acest an la concursuri. Valoarea burselor este cuprinsă între 525 de lei şi 1.050 de lei.

Beneficiari ai bursei de merit olimpic internaţional sunt 195 de elevi de elită din toată ţara, care au câştigat medalii de aur, argint şi bronz la olimpiadele internaţionale din acest an. Dintre cei 195, 39 sunt studenţi, începând din această toamnă, în anul I de facultate. Valoarea bursei pentru medalia de aur sau premiul I este de 1.050 de lei, medalia de argint sau premiul al II-lea valorează 788 de lei, iar pentru medalia de bronz sau premiul al III-lea, bursa este de 525 de lei.

Anul acesta, cei mai buni elevi ai României au reuşit să atingă performanţe înalte, cum ar fi câştigarea primei medalii de aur a României la olimpiada internaţională de biologie şi clasarea ţării noastre pe primul loc în Europa la chimie şi fizică.

Foto: Adrian Ilieş şi Eduard IosifCOMENTARII

WORDPRESS: 0