Romanvodista Gabriela Sava vrea ca tinerii să prețuiască valorile

Gabriela Sava este olimpică națională la istorie. Ea consideră că primul lucru pentru o lume mai bună îl reprezintă schimbarea mentalității.

 

 

Societatea Marsat Roman, prin managerul Vasile Balcan, susține performanța școlară și interesul tinerilor pentru o carieră de succes, prin acordarea a șase burse școlare al căror cuantum este de 15.000 de lei pentru fiecare an școlar, începînd cu luna martie 2012. Bursele lunare, pe perioada completării studiilor,  sînt condiționate de menținerea sau depășirea performanțelor  școlare ce-i recomandă pe bursieri ca viitori specialiști ce vor contribui la prosperitatea și renumele comunității.

Gabriela Sava este elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Roman-Vodă”, la profilul științe sociale, a terminat clasa a XI-a cu media 9,94, ceea ce înseamnă o singură medie de 9, și visează să urmeze cursurile Facultății de Drept. Chiar dacă este mai departe de casă, vrea să dea examen de admitere la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, alegerea sa avînd la bază un criteriu foarte simplu: știe că, în ceea ce privește facultățile de profil din țară, cea de la București este cea mai bună.

Nu am nici un dubiu în ceea ce privește șansele Gabrielei. Pe cît pare de mică și de fragilă, este un copil cît se poate de tenace și de muncitor. Este un copil care nu se lasă impresionat de cît de mult are de învățat sau de cît de multe are de rezolvat, pentru ea contează rezultatul. Întotdeauna trebuie să fie unul bun„, a spus Mihaela Tanovici, profesoara de istorie a Gabrielei. Amîndouă au făcut echipă bună în anii de liceu, dovadă fiind portofoliul cu care Gabriela se poate lăuda: un premiu special la olimpiada națională de istorie, în 2010, și o mențiune tot la olimpiada națională de istorie, în 2011.

Gabriela Sava este din Cotu Vameș și vine în fiecare zi la școală pe jos, trecînd puntea peste Moldova. Mai are doi frați, iar banii nu i-au dat niciodată afară din casă: tatăl său nu lucrează, iar mama sa este angajață la o asociație de proprietari, pe post de îngrijitoare. Poate, din acest motiv, Gabriela refuză, de multe ori, invitațiile colegilor și preferă să-și petreacă puținul timp liber care îi mai rămîne după pregătirea temelor citind sau uitîndu-se la filme. „Dacă aș avea puterea să schimb ceva, aș începe cu schimbarea mentalității, în primul rînd la cei tineri. Mi-aș dori să fie apreciată munca, oamenii adevărați și valoarea adevărată„, spune Gabriela, care speră că la idealul ei vor adera tot mai mulți colegi de generație.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!