Romanul vrea să atragă finanțări pentru reabilitarea școlilor, construcția de locuințe și extinderea Spitalului

Romanul vrea să atragă finanțări pentru reabilitarea școlilor, construcția de locuințe și extinderea Spitalului

Dimensiune text

 

 

Municipalitatea romașcană intenționează depunerea unor proiecte în vederea atragerii de finanțări, europene și guvernamentale, pentru reabilitarea școlilor, construcția de locuințe și extinderea Spitalului. În cadrul unei conferințe de presă desfășurate luni, 2 iulie, primarul Lucian Micu a detaliat proiectele la care reprezentanții Primăriei lucrează în această perioadă.

„S-a depus proiectul pentru reabilitarea, dotarea și modernizarea Liceului Tehnologic «Vasile Sav». Aici, din păcate, sumele prevăzute sunt destul de limitate, există o concurență destul de mare. Noi oricum am depus acest proiect, intrăm la evaluare și, în funcție de punctaj, vom vedea care sunt șansele de reușită. Sperăm chiar ca, pe viitor, din economiile care se vor face, să se mai aloce fonduri către liceele tehnologice, practic există o axă direcționată către aceste licee”, a afirmat primarul Lucian Micu.

În aceste zile, Primăria va depune proiectul pentru construirea grădiniței din strada Victor Hugo, în cartierul Favorit, pentru care a fost necesară o ședință de îndată de Consiliu Local, desfășurată vinerea trecută. Pentru această săptămână, se mai pregătește o ședință extraordinară sau chiar de îndată, în funcție de cum vor fi pregătite documentațiile pentru depunerea a două proiecte cu finanțare europeană, pentru reabilitarea corpului D de la Colegiul Național „Roman-Vodă” și a Școalii de Artă „Sergiu Celibidache”. De asemenea, primarul Lucian Micu a afirmat că municipalitatea are în pregătire un proiect pentru construirea a 56 de locuințe sociale, în zona străzilor Islazului – Primăverii, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Un alt proiect cu finanțare europeană vizează Spitalul Municipal de Urgență Roman. „Marți am convocat o ședință cu conducerea spitalului, acolo unde lucrăm deja la documentația pentru un proiect cu finanțare europeană pentru extinderea ambulatoriului de specialitate, în partea opusă Centrului de Primire Urgențe. În urma lansării în dezbatere publică a acestui ghid, sumele au scăzut de la 5.000.000 de euro la 2.300.000 de euro pentru fiecare proiect. Noi încercăm în continuare să obținem finanțare, e foarte importantă și o modificare a ghidului care să ne permită achiziționarea unui computer tomograf și a unui aparat RMN, dar această aparatură trebuie să poată fi folosită nu doar în partea de ambulatoriu, ci și de către Spital. Vom analiza împreună ghidul de finanțare, pentru a identifica soluțiile cele mai bune în vederea achiziției acestei aparaturi”, a mai precizat primarul Lucian Micu.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0