Romanul, primul oraș din țară partener ONU

Dimensiune text

Municipiul este partener ONU în campanii despre prevenirea dezastrelor. Asocierea a fost votată de consilierii locali. Aceştia s-au reunit, vineri, într-o şedinţă care a decurs fără probleme.

Consilierii locali s-au reunit, vineri, într-o şedinţă ordinară care a avut pe ordinea de zi 22 de proiecte de hotărâre. Deşi mapa de şedinţe a fost groasă, proiectele nu au generat dezbateri, astfel că şedinţa s-a  închis după 45 de minute de la debut, fără ca aleşii locali să poarte discuţii sau să fie interesaţi de punctul „diverse”, toate proiectele de hotărâre fiind aprobate în unanimitate. Printre proiectele aprobate vineri să numără şi cel referitor la înscrierea municipiului Roman într-o campanie a ONU.

Municipiul Roman va fi primul oraş din ţară înscris în campania derulată de Secretariatul strategiei internaţionale pentru reducerea dezastrelor naturale din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Campania „Să facem oraşele rezistente: Oraşul meu se pregăteşte!” are ca scop determinarea primarilor, administraţiilor locale şi autorităţilor naţionale să ia măsuri în direcţia realizării de oraşe rezistente în faţa dezastrelor, ca parte a dezvoltării durabile. La Roman, campania de promovare va culmina cu o simulare de acţiune în caz de dezastru, realizată la Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă Roman.cl2

Un alt proiect pe care consilierii l-au aprobat la fel de repede a fost cel privind anumite cheltuieli din buget. Astfel, aleşii romaşcanilor au fost de acord cu alocarea a 2.500 de lei către Uniunea Generală a Pensionarilor din România – filiala Roman pentru organizarea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, a 10.000 de lei pentru executarea lucrărilor la Biserica „Sfântul Nicolae” şi a 15.000 lei către Parohia Romano-Catolică „Inima Neprihănită a Mariei” pentru lucrările de renovare a casei parohiale a bisericii. Consiliul local a mai aprobat alocarea sumei de 200.000 lei către clubul HCM Roman, în vederea susţinerii şi continuării activităţii sportive, şi a sumei de 15.000 lei către Parohia Bisericii „Sfântul Gheorghe”.

Alte proiecte aprobate se referă la realizarea unei autogări pe strada Ogoarelor, amenajarea unui birou pentru eliberarea cazierelor, finalizarea listei cu tinerii care au dreptul la o locuinţă ANL şi retragerea comunei Doljeşti din Asociaţia de dezvoltare Intercomunitară Aqua Neamţ, fapt care l-a determinat pe primarul Leoreanu să afirme: „Aceasta nu este o idee foarte rea şi, după terminarea proiectului european pe care îl derulează ApaServ, va fi cazul realizării unor analize foarte pertinente”.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mos craciun 7 ani

    romanul si ONU mina in mina !
    hahahaha !
    Asa ziceam si eu in tinerete ….” eu,tu si Marea Naagra ! ”
    Nu sinteti parteneri cu nici un ONU. Poate cu Onu Ilie .