Romanul nu mai are primar. Orașul va fi condus de viceprimarul Lucian Micu

Romanul nu mai are primar. Orașul va fi condus de viceprimarul Lucian Micu

Se caută noul primar al Romanului. Lucian Micu, o variantă
Alegerile parlamentare, pe 11 decembrie. Nu prea avem candidaţi, deocamdată
Prezența la vot de 30% într-o secție din Roman

 

viceprimar Lucian MicuDe vineri, 11 noiembrie, concomitent cu startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, primarul Laurențiu Leoreanu își ia concediu. Tehnic, Romanul nu va mai avea primar de la acel moment, edilul candidând pe un loc eligibil pentru Camera Deputaților. Conducerea Primăriei Roman va fi preluată de viceprimarul Lucian Micu, până când vor fi organizate alegeri, data acestora urmând să fie stabilită de Guvern.

Primarul Laurențiu Leoreanu a declarat luni, 7 noiembrie, că, începând cu data de 11 noiembrie, intră în concediu, pentru că va debuta campania electorală, dar și pentru că nu se simte tocmai bine. „Intru în concediu, pe zilele din 2015, când nu am avut nicio zi liberă. Îmi iau câteva zile libere, ținând cont de activitățile ce vor urma, plus că nu mă simt bine din cauza unei răceli, un început de pneumonie”, a declarat edilul, precizând că va rezolva problemele municipiului și din concediu, la nevoie.

Cu sau fără acest concediu al primarului, municipiul Roman rămâne, de principiu – dacă nemțenii vor vota lista PNL pentru Camera Deputaților -, fără primar. Conform legii, în lipsa primarului, prerogativele acestuia vor fi luate de viceprimar, adică de Lucian Micu. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că are totală încredere în acesta și în priceperea sa de a conduce orașul: „Viceprimarul va prelua prerogative de primar. De altfel, eu cu Lucian am colaborat foarte bine, încă din 2011, când era director la AcvaServ, societate aflată atunci într-o situație dificilă și pe care am scos-o la final, dar și după această perioadă, din 2012 fiind viceprimar. Practic, echipa nu se schimbă, ci se translatează: din Laurențiu Leoreanu primar și Lucian Micu viceprimar se transformă în Laurențiu Leoreanu deputat și Lucian Micu primar. Deci, este un plus pentru comunitate, dată fiind experiența și cunoașterea bună a proiectelor. Vom fi umăr lângă umăr. Voi fi parlamentarul cel mai activ pe administrație, în Primăria Roman, voi fi prezent la ședințele Consiliului Local”, a mai spus primarul Laurențiu Leoreanu.

Lucian Micu încă mai are o problemă cu Agenția Națională de Integritate – care l-a declarat incompatibil în această vară, pentru care instanța va avea ultimul cuvânt, însă edilul este optimist. Întrebat dacă Lucian Micu este singurul candidat al PNL sau Lucian Micu este singura sa preferință, primarul a declarat că a doua variantă este cea corectă, dar speră ca, la momentul decisiv, ambele să fie valabile: „Nimic nu se poate întâmpla decât dacă se modifică legea. Președintele Iohannis a retransmis legea pe regimul incompatibilităților în Parlament, fiind în acord cu ea, dar cerând unele mici modificări, și se așteaptă votul în procedură de urgență. Apoi, lucrurile vor fi mult mai bine așezate. Nu văd de ce ar fi o altă problemă”.

Practic, postul de primar se vacantează abia după ce Laurențiu Leoreanu va prelua mandatul de deputat. Decizia asupra organizării de alegeri anticipate se ia doar de către Guvern, banii sunt alocați de la bugetul de stat, iar campania este una mai scurtă, de doar două săptămâni, și nu de o lună. Mai există cazuri în trecutul României în care în situații similare nu s-au mai organizat alegeri, iar viceprimarul a îndeplinit și funcția de primar.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 5
  • De ce a mai candidat, dacă acum pleacă? E pe principiul că azi vrea una, mâine alta? Când vrei să fii primar, îți asumi să stai tot mandatul! Că nu ne jucăm de-a alegerile toată ziua! Mai și zice că nu se simte bine.. dar se duce ca parlamentar la București! Doamne ferește! Îl credeam mai cu capul pe umeri! Ce să mai.., după „ciolan”!

  • Domnu’ primar deputat senator sau ce mai vrei matale, vom vota USR, ca sa mai vina si niste oameni mai tineri, nepatati , sa incerce sa faca politica pentu romascani si nemteni. Dumitale ar trebui sa iesi la pensie, ca esti stresat deja, si ar trebui sa te odihnesti de acuma …. Sau poate te vei intalni cu d-l Blaga, ca el cauta cazare cu bataie lunga …..

  • vai saracu dom premare a racit saracuţu acu tinde la un ciolan mai mare si mai gros s-a saturat de primaria asta amarata vrea pi şentru la Bucale unde sunt baeţii şmecheri ca asa so socoate si el dupa ce a aiurit orasul cu maretele realizari din epoca de aur: taşnitori, floricele, promovare de mediocritati in functii si tot felul de pupili agramati care se socot personalitati – pleaca poate te intalnesti cu Penalti, Blaga si alti PeNaLi

  • Consider ca domnul primar Leoreanu,are datoria morala ,fata de romascanii care l-au votat,sa explice ptr.ce a mai dorit inca un mandat la Primaria Romanului,din moment ce isi dorea si mandat de Parlamentar??????

    • Pai se considera plin de intelepciune , talente , morala crestina si multe alele pe care amaratul de alegator nu le poate pricepe.Eu as zice sa nu fi calcat intr-un rahat al lu’ Pinalti , ori Udrea.Nu se stie cad il vedem cu bratari de otel , cu tot pelerinajul lui pe la Athos.

  • error: Content is protected !!