Romanul, locul I pe țară la reducerea emisiilor de carbon

Romanul, locul I pe țară la reducerea emisiilor de carbon

Romașcanii din diaspora, invitați la o nouă întâlnire la Primărie
Câți arbori se vor planta în Roman anul acesta și unde
O nouă „listă a rușinii” cu datornicii la bugetul local

 

Municipiul Roman a obținut locul I pe țară în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon. Decernarea premiului a avut loc în cadrul Conferinţei Internaţionale „Contribuţia autorităţilor publice locale la reducerea amprentei de cardon în România”, pe locul al II-lea fiind clasat municipiul Alba Iulia.

Municipiul Roman a fost reprezentat la Conferinţă de primarul Lucian Micu, acesta fiind şi delegat din partea Asociaţiei Municipiilor din România, de a reprezenta forul naţional consultativ la această întâlnire.

„Romanul a primit Certificatul Carbon Offset, obţinând locul I pe ţară în cadrul proiectului Oraşe Verzi – Regiuni Verzi. Premiul vine să certifice performanţa de reducere a emisiilor de carbon în anul 2015 cu 363,4 tone de dioxid de carbon în Roman. Am avut onoarea și bucuria să particip la Conferința Internaţională «Contribuţia autorităţilor publice locale la reducerea amprentei de carbon în România», acolo unde, în numele tuturor romașcanilor, am primit recunoașterea națională ca urmare a performanței de reducere a emisiilor de carbon în orașul nostru. Mă bucur că echipa primar Lucian Ovidiu Micu – deputat Laurențiu Dan Leoreanu și-a dovedit, încă o dată, succesul, deputatul nostru fiind, la rândul său invitat, ca și reprezentant al Parlamentului României, dumnealui fiind, de altfel, promotorul acestei inițiative”, a declarat Lucian Micu, primarul Romanului.

Printre proiectele de bune practici implementate la Roman în domeniul reduceri poluării în ultimi ani sunt cele legate de construirea microhidrocentralei, reabilitarea spațiilor verzi și reabilitarea termică a unor blocuri de locuințe.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Nici nu avea cum sa nu obtina acest premiu tinand cond de faptul ca masinile stau mai mult prin garaj asta datorita starii dezastruoase a strazilor.Cine a fost pe artera ocolitoare,strada facuta acum 2 ani ,stie cum sta treaba.Felicitari pentru dezastru Primariei Roman.Impreuna cu indivizii dubiosi care au construit si refacut de la 0 strazile.

  • error: Content is protected !!