Prima paginăRoman

Romanul, exemplu pozitiv în lupta cu nămeții

Dimensiune text

Primarul municipiului Roman a prezentat în conferința de presă de luni un articol prin care orașul a fost dat de exemplu altor administrații locale din țară pentru modul în care autoritățile au gestionat situația atunci cînd orașul a fost sub cod galben de ninsori și ger.

 

 

În revista națională „Salubritatea”, o pagină este dedicată modului în care administrația locală de la Roman a reușit să păstreze șoselele curate în condițiile în care stratul de zăpadă nou așternut depășea 50 de centimetri.
În urma analizelor făcute la nivel național, municipiul Roman a fost catalogat ca unul dintre cele mai bine deszăpezite orașe din România„, a afirmat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Edilul orașului a citat, apoi, din articolul apărut în „Salubritatea”: „Municipiul Roman este o prezență mai discretă pe harta României, despre Roman nu se vorbește, în general, la buletinele meteo, despre Roman nu prea se vorbește la știri. Romanul nu e capitală de județ, Romanul nu e polul frigului din România și, totuși, Romanul este un municipiu cu peste 50 000 de locuitori, situat pe unul din cele mai importante drumuri din țară: E85. În Roman a nins continuu, zile în șir, și nu puțin cantitativ. Singurul lucru bun în tot acest timp a fost doar faptul că nu a viscolit. În compensație, au avut ger, zi și noapte. Cea mai mare problemă au fost cantitățile enorme de zăpadă acumulate în oraș. La o depunere de zăpadă de cel puțin 50 de centimetri într-o primă etapă, la care s-au adăugat ulterior alte cantități, ținînd cont că lățimile nu prea mari ale spațiilor adiacente carosabilului nu puteau asigura stocarea zăpezii, dar și multitudinea de autoturisme parcate, pentru a se evita blocarea arterelor, s-a  decis transportarea zăpezii în zona adăpostului de deșeuri și în alte puncte indicate de autorități. Cu sprijinul autorităților locale, s-au găsit și pus în practică soluții de deviere a traficului pe porțiuni limitate de străzi și bulevarde și eliberarea acestora de întregile cantități de zăpadă„.

Ulterior, primarul municipiului Roman a mulțumit societăților comerciale care s-au implicat pentru a curăța orașul de zăpadă. „Munca și implicarea nu rămîn nerăsplătite. Mulțumesc tuturor celor care au muncit pentru ca municipiul să fie curat, mult mai curat în comparație cu alte orașe. Dintre societățile comerciale care s-au implicat aș vrea să menționez Rossal Roman, Occidental Construct, Darcons și Imrom„, a precizat Laurențiu Leoreanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0