[VIDEO] Românul din Săbăoani răpit în Burkina Faso cere ajutor într-o nouă înregistrare

[VIDEO] Românul din Săbăoani răpit în Burkina Faso cere ajutor într-o nouă înregistrare

Dimensiune text

 

iulian-ghergut-1noiembrieIulian Gherguţ, românul din Săbăoani răpit în aprilie 2015 când se afla în Burkina Faso, de către membrii unei grupări teroriste, a apărut luni într-o nouă înregistrare video în care solicită sprijin pentru a fi eliberat.

În noua înregistrare, Iulian Gherguţ are barbă, vorbeşte franceză şi menţionează faptul că videoclipul a fost filmat în data de 21 septembrie. Mesajul românului se îndreaptă către familia sa, dar, mai ales, către Guvernul României. Spre deosebire de o înregistrare similară apărută anul trecut, acum alături de el nu mai apar bărbați înarmați.

„Mă numesc Iulian Gherguț, suntem în 21 septembrie 2016. Am fost luat ostatic pe 4 aprilie 2015 la Tambao de către gruparea Mourabitun. Starea mea de sănătate este bună. Îi cer familiei mele, în special tatălui meu George, mamei mele Cecilia, soției mele Mihaela și tuturor fraților și surorilor să găsească o soluție împreună cu Guvernul României ca să fiu eliberat. Vă transmit că mă gândesc la voi în permanență. Iar ultimul mesaj e pentru Guvernul României, pe care-l rog să facă tot posibilul să mă elibereze, ca să mă întorc pe cât mai repede posibil alături de familia mea și în țara mea”, afirmă Iulian Gherguț în noua înregistrare.

Imaginile au fost făcute prezentate de televiziunea Digi 24, iar presa centrală afirmă că videoclipul a fost făcut public de către SITE, un centru american de monitorizare a site-urilor jihadiste.

„Celula de criză interinstituțională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Burkina Faso a luat notă de difuzarea la data de 31 octombrie 2016 a unui material video cu cetăţeanul român Iulian Gherguţ. În prezent se fac verificări privind autenticitatea înregistrării. Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituțională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen. Celula de criză interinstituţională lucrează în regim de permanenţă pentru gestionarea situaţiei”, precizează un comunicat al Ministerului Afacerilro Externe.

Iulian Gherguţ, originar din Traian, comuna Săbăoani, a fost răpit, pe 4 aprilie 2015, de persoane înarmate, la o mină de mangan din Burkina Faso. Iulian Gherguţ era, la momentul atacului, la comanda unei echipe de patrulare în apropierea minei exploatată de Pan African Minerals, o filială a Timiş Corporation, compania omului de afaceri român Frank Timiş. Un jandarm şi un şofer au fost răniţi în atac. Surse din cadrul serviciilor de securitate din Burkina Faso şi Mali au declarat că românul, responsabil cu securitatea minei de mangan din nordul Burkina Faso, ar fi fost răpit şi dus în statul vecin Mali.

 

Foto: Agerpres. Video: Digi24.

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • alexa_nt 4 ani

    SIGUR STATUL ROMAN ESTE INSENSIBIL LA ACEST APEL DRAMATIC,NEASIGURAND LOCURI DE MUNCA IN ROMANIA LASAND DE IZBELISTE POPORUL SARACIT DE CATRE MAJORITATEA POLITICIENILOR,CARE LA PRELUAREA MANDATULUI SINGURA OBSESIE ESTE HOTIA CUM SA PROFITE DE MANDAT SA UMPLE BUZUNARELE DIN HOTII SI CAND VINE VREMEA ALEGERILOR PLANG DA MILA LA USILE ALEGATORILOR.
    NISTE OPORTUNISTI CARE PENTRU EI SE GASESC BANI PENTRU PENSII SPECIALE SALARII DE NABAB IAR POPORUL IN SCLAVIE ,
    ACEASTA ESTE SOARA SCLAVILOR DIN ROMANIA