Romanul a fost premiat pentru Excelența în transparență la Gala Asociației Municipiilor din România

Romanul a fost premiat pentru Excelența în transparență la Gala Asociației Municipiilor din România

Dimensiune text

 

Luni, 6 noiembrie, Ateneul Român a găzduit prima ediţie a Galei Asociaţiei Municipiilor din România. Desfăşurată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis, evenimentul şi-a propus premierea performanţei în zece domenii de interes pentru administraţia locală: educație, sănătate, transport , iluminat public, sisteme de încălzire , promovarea și susținerea antreprenoriatului, amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă, promovarea turismului, digitalizare, transparență.

„Am participat la prima ediţie a Galei Asociaţiei Municipiilor din România, o gală ce premiază rezultate notabile în anumite domenii din administraţia publică locală. Şi, fiindcă eu cred că administraţia publică locală trebuie să fie performantă şi aceste performanţe trebuie cunoscute, am acordat Înaltul Patronaj acestei prime Gale şi cred că este bine ca publicul să vadă cum anumite administraţii reuşesc realmente să performeze pentru comunităţile lor”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

În cadrul evenimentului, la care primarul Lucian Micu a participat alături de deputatul Laurențiu Leoreanu, Romanul a primit distincția pentru Excelența în transparență, câștigând în fața Clujului și Sibiului.

„A fost un început de săptămână și de lună frumos, când numele Romanului a fost rostit și aplaudat la nivel național, la Ateneul Român, la prima ediție a Galei Asociației Municipiilor din România. Cele 103 municipii din România au concurat pentru obținerea premiului de excelență pe zece domenii. Noi am am aplicat la patru secțiuni și am primit premiul de excelență în transparență. Este o recunoaștere importantă, pentru că eu și echipa din cadrul Primăriei Roman ne-am străduit ca, pe tot parcursul acestui an, să discutăm cu cetățenii și, mai important, să-i ascultăm și să ținem cont de doleanțele lor. Poate nu am mulțumit pe toată lumea, pentru că nu avem suficienți bani, dar cred că întâlnirile cu diferitele categorii socio-profesionale și vizitele pe care le-am avut acasă la romașcani au condus la rezolvarea multor probleme din comunitate. Voi continua să vă ascult, pentru a lua decizii cât mai bune pentru orașul nostru”, a fost mesajul transmis pe pagina de socializare de primarul Lucian Micu.

Câştigătorii primei ediţii a Galei AMR

În cadrul primei Gale a Asociaţiei Municipiilor din România au fost acordate următoarele premii:
– Excelența în educație – Municipiul Suceava;
– Excelența în sănătate – Municipiul Craiova;
– Excelența în transport public – Municipiul Alba Iulia;
– Excelența în iluminat public – Municipiul Brăila;
– Excelența în sisteme de încălzire – Municipiul Giurgiu;
– Excelența în promovarea și susținerea antreprenoriatului – Municipiul Satu Mare;
– Excelența în amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă – Municipiul Vaslui;
– Excelența în promovarea turismului- Municipiul Sibiu;
– Excelența în digitalizare – Municipiul Cluj-Napoca;
– Excelența în transparență – Municipiul Roman.

Evenimentul a fost găzduit de maestrul George Ivaşcu, iar momentele artistice s-au desfăşurat sub bagheta cunoscutului dirijor Daniel Jinga. „Mă bucur că am reuşit să organizăm această Gală şi că putem să prezentăm aceste aspecte pozitive, aceste proiecte care se întâmplă în administraţia publică locaă, la nivelul municipiilor. Am profitat de ocazie să prezentăm cele mai frumoase proiecte pe cele zece domenii analizate. Cred că trebuie să fie un stimulent pentru toată lumea şi un semnal că performanţa se poate atinge, dacă muncim, suntem suntem serioşi şi perseverenţi”, a declarat preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Sorin Negoiţă, primarul sectorului 3 al Capitalei.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Nu inteleg ce inseamna si cum ajuta cetateanul, transparenta decizilor primariei,intrucat nu am vazut ca un commentariu facut de un romascan sa se ia in consideratie,aplicand proverbul . De nenumarate ori am solicitat primariei sa se implice mai activ in contorizarea si facturarea individuala la apa rece la locatarii ce locuiesc in apartamente in blocuri ,ca romascanul cu venit de mizerie sa nu mai plateasca perderile la apa ce nu sant din cauza lor, prin preluarea de catre firma subordonata primariei,sau o alta solutie in care costul intregii lucrari sa ajunga la cel mult 300-400 lei asa cum sa executat la cei ce au executat aceasta lucrare, eliminand multitudinea de taxe impuse de apa serv Neamt,pentru descurajarea romascanilor prin montarea unui apometru ieftin clasa C si apa serv va putea sa schimbe acest apometru cand doreste pe cheltuiala sa ,pentru cresterea eficientei economice,daca doreste.