Prima paginăPolitica

„Roman 2020” – Nicio stradă fără asfalt

„Roman 2020” – Nicio stradă fără asfalt

Dimensiune text

 

Primarul Lucian Micu a demarat un ambițios program de asfaltare și reparații străzi

Unul dintre principalele obiective asumate de primarul Lucian Micu, prin programul „Roman 2020”, îl reprezintă reabilitarea integrală a infrastructurii rutiere din oraș. Primul pas pentru atingerea acestui obiectiv a fost făcut deja, prin demararea programului multianual de întreținere, asfaltare și reparații străzi.

 

Astfel, în 2017 și 2018, pe cel puțin 68 de străzi din Roman se vor executa lucrări specifice. Suprafața totală pe care se va interveni este una impresionantă, de peste 100.000 de metri pătrați, pentru lucrările de asfaltare integrală, cu covor asfaltic, urmând ca în anul 2019 să se mai execute lucrări similare pe alți 50.000 de de metri pătrați. Printre străzile care vor beneficia de covor asfaltic se numără: Aprodu Arbore, Aviatorilor, C.A. Rosetti (tronson Tineretului – Bogdan Dragoş), Dumbrava Roşie, Dr. Koch, Dr. Ghelerter, 22 Decembrie, Martir Cloşca, Ogoarelor, Parcului, Roman Vodă, Mihail Zira, Eroilor, Dobrogeanu Gherea (spate Spital – Mihai Eminescu). Costul estimat al acestor lucrări este de 3,8 milioane de lei.

Pe alte 31 de străzi, începând din acest an, se vor executa lucrări de întreținere, costul total al acestora fiind de 430.000 de lei. Lucrările presupun așternerea a unul, sau două straturi de asfalt, cu o garanție de cel puțin doi ani.

Important este să avem o infrastructură de calitate, care să satisfacă atât nevoile romașcanilor, dar și pe cele ale celor care tranzitează orașul. De aceea am gândit un program multianual de întreținere, reparații și asfaltare, în consonanță cu bugetul local. Iar dacă vorbim de bani publici, vreau să reamintesc faptul că am luat decizia să monitorizez fiecare lucrare în parte, iar acolo unde lucrările nu sunt de calitate, voi cere refacerea lor. De altfel, și personalului tehnic din primărie i-am cerut să nu recepționeze lucrări de proastă calitate. Cât timp voi fi primar, nimeni nu o să-și bată joc de banii romașcanilor”, a declarat primarul Lucian Micu.

Anul acesta, una dintre principalele artere care va intra în reparații capitale este strada Eternității, pe care se vor executa  lucrări la infrastructura rutieră, la cea pietonală, dar vor fi create și circa 80 de noi locuri de parcare. Concomitent, vor fi realizate trotuare pietonale pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați, dar și trotuare carosabile, în suprafață de 450 de de metri pătrați. Spațiile verzi nou create vor ocupa o suprafață de peste 700 de metri pătrați.

 

 

(P)

Nota redacției: Conform regulilor Ziarului de Roman şi în baza contractului cu această formaţiune politică, la acest articol vor fi acceptate spre publicare comentariile.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • FALS ! Nu de asfalt ducem lipsa ci de investitii masive in spital – ,in asistenta sociala de calitate , in dezvoltarea de proiecte care sa ajute oamenii de toate varstele , . Nu mai aruncati banii pe asfalt ci investiti in oameni , pentru ca ei se pierd .

  • Locuiesc pe str.Calistrat Hogas [la o distanta de 100 metri de primarie ]plina de gropi, fara ca fostul si actualul primar sa vada.