Prima paginăActualitate

Riscă închisoarea deoarece a condus sub influența alcoolului

Riscă închisoarea deoarece a condus sub influența alcoolului

Dimensiune text

Un bărbat din Bîra este cercetat de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și riscă să ajungă la închisoare dacă testele de sânge vor confirma rezultatul primit de aparatul etilotest.

Bărbatul, de 43 de ani, din Bîra, a fost prins miercuri, 8 iulie, de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna pe când conducea un autoturism pe DC 60, în localitatea Rediu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

O alcolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni. O îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minimum 0,80 g/l alcool pur în sânge) înseamnă infracțiunea şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

COMENTARII

WORDPRESS: 0