Risc de rujeolă adusă din Ucraina

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a primit o informare de la Centrul Național de Boli Transmisibile cu privire la riscul epidemiei de rujeolă care ar putea să se extindă din Ucraina.

 

Potrivit medicului epidemiolog Roxana Pipirigeanu, șeful Serviciului epidemiologic din cadrul DSP Neamț, Ucraina se confruntă cu o epidemie de rujeolă, pentru că, în ultima perioadă, s-au înregistrat 2.500 de cazuri, după o perioadă de șase în care nu s-au semnalat astfel de îmbolnăviri.
Persoanele nevaccinate sau fără imunitate față de rujeolă și care călătoresc în Ucraina prezintă risc crescut de a contracta boala, mai ales în condițiile aglomerațiilor întîlnite în timpul evenimentelor de masă. Aceeași recomandare se adreseză și locuitorilor din zona de nord a țării. Pentru România, riscul este crescut în special în aceste județe, deoarece se așteaptă participarea unui număr important de cetățeni la Campionatul European de Fotbal. Dacă există persoane care prezintă simptomatologie specifică rujeolei (erupție cutanată, febră, tuse, tulburări respiratorii, conjunctivită), trebuie să se prezinte urgent la medicul de familie sau la cel cu specialitatea boli infecțioase, pentru stabilirea diagnosticului și tratament„, a declarat medicul epidemiolog Roxana Pipirigeanu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0