Rezidenții în medicină, medicină dentară și farmacie își pot alege repartizarea în orice spital

Rezidenții în medicină, medicină dentară și farmacie își pot alege repartizarea în orice spital

 

medicDe anul acesta, rezidenții în medicină, medicină dentară și farmacie din România își pot alege repartizarea în orice spital din România în care sunt locuri sau posturi libere, este anunțul făcut de reprezentanții Ministerului Sănătății. Până în prezent, rezidenții susţineau concursul într-unul din cele șase centre universitare în care se organiza concursul şi puteau opta doar pentru locurile și posturile disponibile în centrul de concurs si centrul arondat acestuia.

Ministerul Sănătății a actualizat anul acesta metodologia concursului naţional de intrare în rezidențiat pe post şi pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Astfel, din noiembrie 2016, se face o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenți pot alege, în funcție de punctajul obținut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel național. Acest lucru a fost posibil printr-o actualizare de interfaţă şi de arhitectură a sistemului informatic de repartizare a rezidenților folosit de către Ministerul Sănătății.

Sistemul informatic a putut transmite concomitent procesul de repartizare către toate centrele universitare, precum și opțiunile candidaților și a permis actualizarea în mod automat a tuturor locurile/posturile rămase, la nivel național, pentru a asigura transparența procesului.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • :))) asta se stie de cel putin 3 luni, a fost stabilit si publicat cam prin septembrie asta.

  • error: Content is protected !!