Revista ”Melidonium”, apreciată de mediul academic din Timișoara

Publicația culturală editată la Roman are trei ani de existenţă în mediul virtual şi cinci numere tipărite.

melidon 01Anul 2014 a fost unul rodnic pentru revista de cultură ”Melidonium”, judecând fie și numai după diploma de excelență pentru activitatea online acordată de Fundaţia pentru cultură şi învăţământ ”Ioan Slavici” şi Universitatea ”Ioan Slavici” din Timişoara. ”Este o recunoaştere a muncii noastre, o răsplată acordată activităţii noastre prin revista Melidonium, care marchează trei ani de existenţă în mediul virtual şi cinci numere apărute până acum pe suport tipărit. Recunoaşterea vine din partea unor personalităţi marcante din cultura românească: profesor universitar doctor Titus Slavici şi profesor universitar doctor Dumitru Mnerie, de la Universitatea Timişoara, sub coordonarea căruia este editată şi revista ”Demnitatea” (http://demnitateaioanslavici.blogspot.ro/)”, mărturisește editorul revistei, bibliotecara Emilia Țuțuianu-Dospinescu, director al editurii ”Mușatinia”. De altfel, mesajul de apreciere din partea   profesorului universitar doctor Dumitru Mnerie reconfirmă ceea ce se întâmplă, din păcate, în mod frecvent în lumea culturală locală, respectiv o mai mare audiență, apreciere și interes pentru fenomenul cultural dinafara Romanului: ,,Stimată Doamnă Emilia Țuțuianu, a fost pentru noi o bucurie să putem aprecia într-un mod modest o activitate excepțională de media, mai ales cu aplecare către cultură și patriotism românesc. Felicitări și sperăm să avem deschisă și o poartă de colaborare. Cu deosebită apreciere, D. Mnerie”.  Dacă munca la Biblioteca Municipală”George Radu Melidon” este una făcută cu discreție și extremă modestie, inclusiv din punct de vedere financiar, Emilia Țuțuianu-Dospinescu are o largă recunoaștere ca editor de carte și pentru susținerea acestei prestigioase reviste culturale. ”A fost emoţionant şi surprinzător pentru mine să primesc acest simbol, al unei punţi de cultură între oraşul Roman, prin ”Melidonium”,  şi reprezentanţi ai centrului cultural Timişoara, care arată o preţuire pentru activităţi de promovare culturală a spiritului românesc în mediul online. Este o mândrie, totodată, fiindcă am reuşit să atragem atenţia, prin intermediului revistei noastre, lumii culturale din ţară, făcând cunoscute mai bine şi valorile locale romaşcane. De altfel, şi calibrul colaboratorilor noştri care semnează articole pe site-ul revistei ilustrează calitatea şi competenţa; amintesc aici pe scriitorul propus pentru premiul Nobel  pentru literatură, în 2010, Ştefan Dumitrescu, scriitorul Ionuţ Caragea – membru fondator al Asociaţiei scriitorilor de limbă română din Quebec, scriitoarea Veronica Balaj şi mulţi alţii pe care vă las să îi descoperiţi dumneavoastră pe site-ul revistei. A crescut impactul asupra cititorilor şi prestigiul revistei odată cu mutarea pe noul site Melidonium.ro, dar şi prin calitatea prezentării, astfel că numărăm și 300 de accesări online pe zi”,  declară Emilia Țuțuianu-Dospinescu.


COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • dimitrie 5 ani

  Felicitari Editurii Musatinia si in special lui Emilia, sufletul si mintea editurii.

 • Felicitări și toată admirația, dragă Emilia Țuțuianu, pentru activitatea depusă și pentru rezultatele excepționale obținute în promovarea culturii prin Revista de Succes Melidonium. Felicitări Editura Mușatinia, felicitări Roman, oraș de cultură.

 • Maria Ratiu 5 ani

  Felicitari revistei „Melidonium” si nu in ultimul rand doamnei EMILIA TUTUIANU care, printr-o munca asidua, trimite gandurile noastre in cele patru colturi ale Terrei.
  Am cunoscut-o pe doamna Emilia Tutuianu prin intermediul acestei reviste si am fost fericita sa citesc, departe de tara, despre orasul meu drag si despre valorile romascane care si-au lasat amprenta in cultura romaneasca si mondiala.
  Multumesc Melidonium si multumesc Emilia!
  Cu multa stima, Maria Ratiu