Reținut de polițiști după mai multe incendii de vegetație uscată

Reținut de polițiști după mai multe incendii de vegetație uscată

Dimensiune text

 

Polițiștii au identificat și reținut pentru 24 de ore un tânăr de 28 de ani, bănuit că ar fi incendiat vegetația uscată în mai multe locuri și ar fi lovit o altă persoană.

Conform IPJ Neamț, duminică, 2 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați de către un bărbat de 38 de ani, din Piatra Neamț, despre faptul că a fost victima unei agresiuni. Imediat, polițiștii de ordine publică s-au deplasat la fața locului, unde au identificat persoanele în cauză, pe care le-au condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În urma investigațiilor a reieșit că în timp ce bărbatul în cauză se deplasa împreună cu un tânăr de 28 de ani, din Piatra Neamț, pe albia râului Bistrița, pe fondul consumului de alcool, cel din urmă ar fi incendiat, în locuri distincte, vegetația uscată din zonă. Incendiul izbucnit a fost lichidat de proprietarii imobilelor din proximitatea zonei. La scurt timp, fiind observat de alte persoane în timp ce ar fi încercat să incendieze o zonă de vegetație, tânărul l-ar fi lovit cu un obiect din lemn pe bărbatul de 38 de ani, după care a părăsit locul faptei. Polițiștii au extins cercetările și au stabilit că față de tânăr era emisă măsura preventivă a arestului la domiciliu.

„În urma documentării activității infracționale, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Neamț. Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, informează IPJ Neamț.

Conform ISU Neamț, duminică, 2 februarie, pompierii Detașamentului Piatra Neamț au intervenit în trei zone din Piatra Neamț pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată, în cartierul Ciritei, în zona Reconstrucția și în cartierul Văleni, în urma cărora au ars mai multe hectare de vegetație uscată. În toate cazurile, cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0