Rețineri şi control judiciar în cazul distribuitorilor de droguri

Dimensiune text

Cinci dintre suspecţi sunt cercetaţi sub măsura controlului judiciar, iar alţi 12 au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi duşi în faţa instanţei.

Doi dintre tinerii ridicaţi de acasă miercuri, 25 februarie, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au fost puşi sub control judiciar, iar ceilalţi doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă. Acestea sunt primele măsuri luate de procurorii DIICOT Bacău joi, 26 februarie, în urma percheziţiilor pe care aceştia le-au făcut la Roman pe 25 februarie.

Reamintim că procurorii DIICOT Bacău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, au efectuat, miercuri, 25 februarie, 17 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Bacău şi Roman şi a oraşului Buhuşi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în traficul de droguri de mare risc şi de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. La Roman au fost efectuate patru percheziţii din cele 17 dispuse în acest caz.

Anchetatorii au strâns probe conform cărora, în perioada 2013 – 2015, membrii grupării au procurat şi comercializat, pe raza judeţelor Bacău şi Neamţ, droguri de mare risc şi etnobotanice, contra sumei de 80 lei/gram. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că membrii grupării comercializau cantităţi importante de droguri, uneori şi peste 80 de doze pe zi.

La sediul Serviciului Teritorial Bacău al DIICOT au fost duse pentru audieri 17 persoane. După audieri, anchetatorii au stabilit ca cinci dintre suspecţi să fie cercetaţi sub măsura controlului judiciar, iar alţi 12 au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi duşi în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Pentru Ionuţ G. şi Andrei D., instanţa va decide dacă aceştia vor rămâne în libertate sau nu. În schimb, Marius Claudiu G. şi Dragoş Adrian C. au fost puşi sub control judiciar.COMENTARII

WORDPRESS: 0