Rețetele electronice au efect doar în județul în care au fost eliberate

Dimensiune text

Pacienții care beneficiază de rețete electronice gratuite și compensate trebuie să știe că acestea nu mai sunt valabile în alte județe.

 

 

Acest lucru este stipulat de legislația care reglementează noul sistem de prescriere electronică a rețetei. „Un pacient care s-a tratat la Iași și primește de la un medic de acolo o rețetă electronică compensată sau gratuită nu poate să intre în posesia medicamentelor decât la o farmacie din Iași. E posibil să apară și situații în care, dacă pacientul își medicamentele de acolo, iar eu îi prescriu aceleași medicamente, pe o altă rețetă, ea să nu poată fi onorată, pentru că în sistemul integrat ea figurează ca fiind onorată„, a precizat medicul de familie Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

 

 [sam_ad id=”111″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mosu Lica 7 ani

    Pai nu toate retetele sunt eliberate de medicul de familie! Acelea, da, nu pot fi valabile decat in judetul de domiciliu. Dar cele eliberate de unitati spitalicesti sau centre medicale de specialitate ? Si-apoi retetele nu se numeroteaza (Serie, nr. cod,..) nu se dateaza, nu se semneaza?!!! Aiureli…
    PS. In calculator un singur punct sau o pauza inseamna ATL Doc. – ,,madame doctora” !!!