Prima paginăActualitate

Restricții pe drumurile naționale, din cauza ninsorilor

Restricții pe drumurile naționale, din cauza ninsorilor

Dimensiune text

 

 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a informat luni, la ora 15, autoritățile au decis, cu puțin timp în urmă, instituirea unor restricții de tonaj pe DN 28A, km 0-37 (Târgu Frumos – Pașcani – Moțca), respectiv pe DN 28 – E583, km 0 – 28 (Casa de apă – Târgu Frumos), pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă mai mare de 7,5 tone.

„Motivul îl reprezintă ninsorile abundente, măsura fiind instituită îndeosebi pentru evitarea riscului de accidente rutiere grave și crearea de blocaje în trafic. Momentan, pe sectorul respectiv, DRDP Iași acționează cu autobasculante cu lamă și sărărițe, dar și cu utilaje de tip Unimog. Circulația se desfășoară însă în condiții de iarnă, cu sectoare de zăpadă frământată, pe fondul căderilor consistente de precipitații. DRDP face eforturi pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță, ridicarea restricției fiind condiționată însă și de evoluția situației meteo, dar și a parametrilor din trafic”, precizează comunicatul DRDP Iași.

Mai multe blocaje rutiere au fost raportate luni la dispeceratul ISU Neamț, în zonele cu probleme fiind direcţionate utilaje pentru a interveni. Potrivit ISU Neamţ, pe DN 15D Roman – Piatra Neamţ circulația a fost îngreunată după ce mai multe maşini nu au reuşit să urce un deal în zona localităţii Dulceşti. De asemenea, în comuna Ion Creangă, un autobuz cu aproximativ 20 de călători al unei curse locale a derapat. În sprijin a fost trimisă o autofreză multifuncționala de la Detașamentul de Pompieri Roman, un utilaj de la DRUPO și unul de la Primăria Ion Creangă. La ora 15.40, ISU Neamț a informat că situația de la Ion Creangă s-a remediat cu ajutorul unui echipaj de la DRUPO, iar autobuzul și-a continuat deplasarea.

 

Foto: Circulație pe DN15D – facebook / Radar Roman Oficial

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0