Prima paginăActualitate

Restricții la circulație, liber la ger aspru

Dimensiune text

Încet, încet, problemele produse de ninsorile abundente și de viscolul de săptămîna trecută sînt rezolvate de autorități și… de lipsa precipitațiilor. Oamenii pot circula din nou cu mijloacele de transport în comun pe majoritatea traseelor. Miercuri dimineață, drumul Roman – Piatra Neamț a fost redeschis circulației rutiere. Singura problemă rămîne frigul pătrunzător, noapte de marți spre miercuri fiind cea mai friguroasă din această iarnă.

 

 

Drumul național DN 15D Roman – Piatra Neamț a fost deschis circulației rutiere miercuri dimineață, la ora 7.00. Cu o zi înainte fusese deschis circulației tronsonul Roman – Crăiești, spre Vaslui.

În județ, acum, se circulă pe toate drumurile naționale fără probleme. Drumul națdebloional DN1 5D a fost închis circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule duminică, la ora 15.30, din cauza ninsorii abundente și a viscolului care au caracterizat sfîrșitul săptămînii trecute.

Șoferii care vor circula pe traseul Roman – Piatra Neamț sînt sfătuiți de autorități să conducă atent, deorece utilajele de deszăpezire ale Secției de Drumuri Naționale Piatra Neamț încă lucrează pe anumite porțiuni.

 

 

Autobuzele revin pe traseele obișnuite

După aproape o săptămînă de probleme pe toate drumurile din județ, circulația revine la normal. Miercuri, aproape toate cursele de autobuz care pleacă din Roman către comunele arondate au circulat conform programului obișnuit, după mai multe zile în care nici o cursă nu a mers pe traseele respective, din cauza condițiilor de drum. Singurele probleme mai erau pe traseul Roman – Buhuși, care nu fusese reluat, și pe Roman – Averești. „În noaptea de marți spre miercuri a bătut vîntul foarte tare și a viscolit zăpada, astfel că nu s-a putut trece din satul Izvoru către satul Averești. Noi ținem legătura cu autoritățile locale ale comunei Ion Creangă pentru a afla cînd va deveni din nou practicabil drumul dintre cele două localități. Pe celelalte trasee, de azi (miercuri – n.r.) am început să circulăm conform graficului„, a afirmat Ionuț Pricope, managerul unei firme de transport persoane.

Persoanele care vor să ajungă la București cu autocarul pot să-și facă planuri. Începînd de joi, la Autogara din Roman se reiau cursele spre Capitală.

 

 

Patru drumuri județene, încă nepracticabile

Miercuri, la prînz, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Neamț a informat că doar două localități mai erau afectate din punct de vedere al comunicațiilor rutiere – satul Izvoare, din comuna Bahna, și satul Băneasa, din comuna Bozieni.

În ceea ce privește drumurile comunale, primarii speră ca vîntul să își reducă din intensitate, pentru ca munca lor să nu fie în zadar. Patru drumuri județene au rămas, deocamdată, impracticabile. Este vorba de Dj 155 G Bodești – Corni, Dj 157 Hoisești – Făurei, Dj 159 Bahna – Izvoare și Dj 207 D Icușești – Bătrînești. Pe șoseaua europeană E85 rămîne valabilă restricția impusă de Poliția Rutieră în ceea ce privește autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone.

În cursul zilei de miercuri, pentru deblocarea și menținerea stării de viabilitate a drumurilor județene s-a acționat cu 14 utilaje și 28 de lucrători, iar pentru drumurilor naționale s-a acționat cu cinci utilaje și cinci lucrători.

 

 

„Vacanță forțată” pentru 5.114 elevi

Miercuri, activitatea a fost reluată în unele din școlile care fuseseră închise de la începutul săptămînii. Au rămas, totuși, 5.114 elevi care s-au bucurat de încă o zi de „vacanță forțată”. La nivel de județ au fost închise 49 de unități de învățămînt, aparținînd a 13 unități cu personalitate juridică. În zona Romanului au rămas închise și miercuri Școala Pîncești (două structuri, 180 de elevi afectați), Școala Bîra (trei structuri închise, 208 elevi afectați), Școala Boghicea (patru structuri închise, 381 de elevi afectați), Școala Bălușești (șapte structuri închise, 580 de elevi afectați), Oniceni (șase structuri închise, 647 de elevi afectați), Liceul Tehnologic Valea Ursului (cinci structuri închise, 718 elevi afectați), Școala Stănița și Școala Veja (împreună 225 de copii afectați), Școala Dulcești (toate structurile închise, 253 de elevi afectați) și Școala Averești (105 elevi afectați).

Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0