Prima paginăActualitate

Restituirea taxei auto pe cale administrativă, amânată 45 de zile

Dimensiune text

ANAF cere contribuabililor un răgaz de 45 de zile înainte de a depune cereri pentru restituirea taxei auto.

Printr-o ordonanţă adoptată miercuri, Guvernul României a stabilit că persoanele care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi vehicule, taxa pe poluare sau taxa pentru emisii poluante, pot cere restituirea acesteia pe cale administrativă, fără a mai fi nevoie să deschidă acţiune în instanţă. Însă, înainte ca acest lucru să se întâmple, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a cerut un răgaz, de 45 de zile, timp în care să poată elabora o procedură prin care să poată fi restituiţi aceşti bani.

„​ANAF precizează că prevederile ordonanţei de guvern intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. În vederea punerii în aplicare a acestor prevederi ale ordonanţei de guvern, va fi elaborată o procedură care va fi aprobată prin ordin comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi al preşedintelui ANAF, în termen de 45 de zile de la publicarea ordonanţei de guvern în Monitorul Oficial. De aceea, rugăm contribuabilii interesaţi să solicite restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, după adoptarea procedurii de restituire”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Mii de nemţeni care au achitat sume foarte mari atunci când au dorit să înmatriculeze o maşină, cu titlu de taxă auto, taxă de poluare sau timbru de mediu, au acţionat în judecată Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Neamţ, pentru a-şi primi banii înapoi. Numai săptămâna aceasta, opt astfel de dosare au fost înregistrate la Tribunalul Neamţ.

Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 0