Prima paginăActualitateRoman

Restaurantul din ştrand, reclamat de primar

Dimensiune text

Sesizarea a fost făcută Poliţiei Locale. Primarul vrea ca, la exterior, restaurantul să se integreze în noul peisaj. Deschiderea ştrandului ar putea avea loc la sfârşitul lunii iunie. 

Primarul Leoreanu a reclamat restaurantul din Ștrandul municipal la Poliţia Locală. Edilul susţine că este nemulţumit de aspectul exterior al restaurantului, dar şi de terasă. „Săptămâna aceasta, lucrurile se vor îndrepta. Eu am făcut sesizarea pentru că vreau ordine şi curăţenie, vreau ca lucrurile să intre într-o normalitate. I-am dat câteva indicaţii patronului şi sper să le rezolve. De monitorizarea situaţiei se va ocupa chiar şeful Poliţiei Locale”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Patronul restaurantului Corabia susţine că va remedia problema în această săptămână. „Nu e vorba de rea-intenţie, ci de lipsă de bani şi de faptul că nu găsesc muncitori. Și eu mi-aş dori să am cel mai frumos restaurant, dar aici nu este activitate pe tot parcursul anului, chiar dacă am cheltuieli mereu. Voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru ca, şi la exterior, restaurantul să arate foarte bine”, a zis Victor Barcan, patronul restaurantului Corabia.

Șeful administraţiei locale a adăugat că deschiderea ştrandului va avea loc în jurul datei de 21 iunie. „Chiar dacă va mai rămâne un capăt în zona divertisment-picnic, e în partea dinspre Moldova, dinspre stadion, care nu va încurca cu absolut nimic. În contract, termenul de realizare a investiţiei este sfârşitul anului, dar eu m-am gândit ca această vară să nu fie una pierdută şi romaşcanii să se bucure de această investiţie”, a mai spus primarul Leoreanu. Până la deschiderea ştrandului, administraţia locală va scoate la licitaţie administrarea terasei cu bar din clădirea în formă de vapor şi căsuţele pentru picnic.

Cât ne costă o zi în ştrand

Deja, pentru ştrand şi zona de picnic există un regulament adoptat de legislativul local, ceea ce înseamnă că cetăţenii care vor prefera să se distreze în zonă vor trebui să respecte, în primul rând, regulile bunului simţ.

Ştrandul va funcţiona ca bază de agrement cinci luni pe an, respectiv de la 1 mai până la 30 septembrie, cu posibilitatea modificării duratei de funcţionare, prin dispoziţie de primar. Programul de funcţionare va fi, de luni până joi, de la 9.00 la 21.00, iar la sfârşit de săptămână, de la 9.00 la 23.00. Zona de agrement şi picnic va fi deschisă şapte luni pe an, de la 1 aprilie la 31 octombrie. Programul de funcţionare a zonei de agrement şi picnic va fi acelaşi ca al ştrandului. Programul de funcţionare a zonei sportive şi a zonei de alimentaţie publică este pe toată perioada anului, de luni până duminică, de la 8.00 la 24.00.

De luni până joi, tariful de intrare în ştrand va fi de 7 lei, dacă nu se optează şi pentru închirierea unui şezlong. În cazul în care vizitatorul vrea şezlong, tariful urcă la 15 lei. La sfârşitul săptămânii, tarifele urcă: 10 lei fără şezlong şi 20 de lei cu şezlong. Pentru copiii de la trei la 14 ani se va percepe doar 50% din tariful pentru un adult, „cu condiţia ca însoţitorii acestora să facă dovada vârstei copiilor”. Copiii în vârstă de până la trei ani, inclusiv, au intrarea liberă, cu aceeaşi condiţie.

Pentru accesul în zona de picnic, utilizatorii vor plăti un tarif de folosire a foişoarelor, în cuantum de 40 lei pentru patru ore, dacă este vorba de foişoare cu şase-opt locuri, sau de 60 lei pentru patru ore, dacă foişoarele au 12-14 locuri, cu acces la utilităţi şi grătar.

Cei care vor parca în interiorul complexului de agrement vor plăti o taxă de parcare de 0,50 lei pentru o oră.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0