Prima paginăActualitateRoman

Reprezentanţii Passavant Roediger GmbH cer discreţie

Dimensiune text

Contractul „Extinderea şi modernizarea Staţiei de epurare a apelor uzate Roman” s-a încheiat pe o perioadă de 22 de luni. Valoarea este de 42.994.113 lei, fără TVA.

Lucrările de modernizare la staţia de epurare de la Roman, care sunt parte a unui contract de lucrări în cadrul MasterPlanului „Extinderea şi modernizarea reţelei de apă şi apă uzată din judeţul Neamţ”, au ajuns în atenţia reprezentanţilor din Germania ai firmei Passavant Roediger GmbH. Aceştia s-au întâlnit cu autorităţile judeţene la o săptămână de la prima vizită pe care au avut-o la Roman, pe şantierul de la staţia de epurare. Discuţiile s-au finalizat cu termene asumate de reprezentanţii firmei germane. Cei care au participat la întâlnirea cu şefii Passavant Roediger GmbH au explicat că nu pot face declaraţii, întrucât partenerii germani s-au arătat foarte deranjaţi de expunerea mediatică a firmei, în contextul lucrărilor deficitare de la staţia de epurare. Prin urmare, s-a ajuns la înţelegerea ca declaraţiile publice să fie evitate o perioadă, dacă Passavant Roediger GmbH îşi va respecta targetele asumate.

Lucrarea de la staţia de epurare Roman este parte din contractele cu probleme din cadrul MasterPlanului, termenele de realizare a lucrărilor, asumate prin contract, nefiind respectate.

Contractul „Extinderea şi modernizarea Staţiei de epurare a apelor uzate Roman” a fost atribuit în data de 28 noiembrie 2012. Contractul s-a încheiat pe o perioadă de 22 de luni. Valoarea acestuia este de 42.994.113 lei, fără TVA, având drept surse de finanţare 79,14% fonduri europene şi 20,86% cofinanţare naţională.

COMENTARII

WORDPRESS: 0